Pattaya-polisen intervjuar British National, 25, angående en bargirls fallande död i lägenhet

Pattaya-polisen intervjuar den brittiska turisten Reece Vella, 25.
Pattaya-polisen intervjuar den brittiska turisten Reece Vella, 25.

En brittisk medborgare intervjuades idag på Pattayas polisstation efter att ha arresterats för döden av en barflicka som föll från en balkong på femte våningen i en lägenhet.

Reece Vella, 25, från Birmingham, tog Wannipa Janhuathon, 26, från en bar i Pattaya och gick tillbaka till lägenheten Cozy Beach View, som ligger nära Pratamnuk Hill.

Runt 5.30 på lördagsmorgonen störtade Wannipa till sin död från rummet på femte våningen och Mr. Vella flydde från platsen.

Herr Vella greps på söndagseftermiddagen och erkände att han flydde från olycksplatsen på grund av, citat, panik och förvirring och att han befann sig överseende. Han förhördes på Pattayas polisstation i eftermiddags.

Polislöjtnant Narong Chantra, biträdande utredningschef vid Pattaya Police, sa att Vella hade gripits misstänkt för ''vårdslöshet som fick andra att dö'' och flydde från platsen i panik i vetskap om att han vistades i landet illegalt på ett utgånget visum.

Chantra sa till pressen ''CCTV från händelsen undersöktes och efter att ha kontrollerat bevis på hotellet visade det sig att den misstänkte var Reece Vella, brittisk medborgare, 25 år gammal.

''En arresteringsorder utfärdades efter att bevis presenterats för domstolen. Polisens fall är att på dagen för händelsen besökte herr Vella baren och träffade fröken Wannipa där de fortsatte att gå till lägenheten i Pratamnak.”

''Mr Vella var i chock när hon föll och visste att han hade stannat kvar på sitt visum sprang iväg och höll hennes mobiltelefon i sin väska och lämnade rummet.

''Herr Vella har gripits misstänkt för vårdslöshet som orsakat andra att dö, att han stannat kvar på sitt visum i mer än 59 dagar och att ha stulit en motorcykel på natten.

''Den utländska misstänkte kommer att behandlas och åtalas i enlighet med lagen.

Vi här på The Pattaya News kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar när det är tillgängligt. Våra tankar går till de avlidnas vänner och familj.

Prenumerera
KÄLLAPattaya polis
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/