Uppdaterad: British National, 25, inblandad i thailändsk kvinnas fallande död är dömd för våldtäktsman, på flykt från brittiska myndigheter för narkotikaanklagelser

Misstänkte Recce Vella, Storbritannien, och den bortgångne Wannipa Janhua, Thailand.

Vi täckte i går den fallande döden av Wannipa Janhuathon, 26, från Thailand i Cozy Beach Condo i Pratamnak Hill-området i Pattaya och hur den brittiska medborgaren Reece Vella flydde från platsen för incidenten och senare greps på en bar nära lägenheten där händelsen inträffade. Idag har vi ny information till våra läsare om Mr. Vella och hans tidigare historia.

 

Misstänkte Recce Vella, Storbritannien, och den bortgångne Wannipa Janhua, Thailand.

Det har nu avslöjats att Mr. Vella var i Worcester crown court förra året anklagad för leverans och handel med klass A-droger. Dessa anklagelser var utestående och Mr. Vella flydde landet och anklagelserna på väg till Thailand. Han har fortfarande en utestående arresteringsorder i Storbritannien.

Herr Vella satt tidigare i fängelse i fyra år och nio månader 2012 efter att han erkände sig skyldig till att ha våldtagit en brittisk tonåring. I rättegångshandlingarna står det att han slog henne i ansiktet minst två gånger och slog henne med ett soptunnalock innan han våldtog henne. Som ett resultat av denna incident utsågs Mr. Vella till en sexförbrytare på livstid och placerades i det permanenta brittiska registret över sexförbrytare. Det är i nuläget oklart om detta skulle ha förhindrat Vella från någon internationell resa.

Just nu är Mr. Vella kvar i Pattayas polisförvar och anklagelserna fortsätter att riktas mot honom. Vi kommer att ge dig fler uppdateringar här på The Pattaya News när vi får dem. Våra tankar och hjärtan går till offret och hennes familj.

Pattaya-polisen intervjuar den brittiska turisten Reece Vella, 25.
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/