Är marijuana på väg att bli lagligt i Thailand? Vi ger dig den verkliga affären.

Marijuanaväxt.

Den senaste tiden i många nyhetspublikationer har media surrat och "högt" om möjligheten för medicinsk marijuana att bli laglig i Thailand. Det skulle inte vara första gången detta diskuteras och det har funnits artiklar om detta tidigare. Den sociala medievärlden sattes i brand, bokstavligen, tidigare i veckan när flera nyhetswebbplatser publicerade att medicinsk marijuana var på väg att bli laglig. Till och med marijuana.com och stora nyhetskällor om marijuana publicerade detta.

Vi här på The Pattaya News grävde djupt i det här ryktet och dessa artiklar och har hållit på tills nu med att kommentera detta nu när vi har ett ordentligt svar.

Just nu, till stor besvikelse för många människor, kommer marijuana inte att bli lagligt i Thailand på något sätt, varken form eller form. Premiärminister general Prayut Chan-o-cha har offentligt uttalat att det behövs mer studier och påståendet att det skulle finnas en laglig cannabisplantage för medicinsk marijuana är felaktig. Han konstaterade att tillkännagivandet från Thailand Farmer's Associations ordförande Prapat Panyachartraksa till media att myndigheterna gick med på att bygga en anläggning för 5000 rai i Sakorn Nakhon-provinsen för marijuana för medicinska ändamål inte var korrekt.

Citat från generalpremiärministern:

"Jag har aldrig vetat om det. Jag frågade Piyasakon [Sakolsattayatorn, folkhälsominister] och han sa att det inte finns några regler utfärdade för att tillåta det.”

Även om marijuana kan odlas och säljas lagligt i vissa länder för medicinska ändamål, behöver Thailand tuffa åtgärder för att förhindra spridning av alla typer av droger, tillade han vidare.

"För närvarande är tillstånd att plantera cannabis oacceptabelt för thailändare." Premiärminister general Prayut uttalade och gjorde det mycket tydligt att det för närvarande inte kommer att finnas någon laglig marijuana i Thailand.

Vi här på The Pattaya News kommer att fortsätta att leverera riktiga nyheter och ytterligare uppdateringar när vi har dem.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/