Pattayas stadssopor hopar sig, har inte samlats in på flera dagar

Skräp samlas in efter att ha samlats upp.

PATTAYA: – Pattayas invånare vill veta varför deras skräp inte har plockats upp på tre dagar och har hopats i vissa byar och avlägsna delar av Pattaya.

Tidigare kommunfullmäktigeledamot Ittiwat Wattanasartsathorn sa att flera invånare över hela staden hade ringt honom för att rapportera att illaluktande, ruttnande sopor hopade sig i deras byar eftersom ingen kom för att hämta det. Dessutom har det rapporterats att det lockade herrelösa hundar och orsakade många huvudvärk för lokalbefolkningen.

Ittiwat spekulerade i att stadens kontrakt med sin sophämtare kan ha upphört eller håller på att förnyas, vilket orsakar förseningar i hämtningarna.

Lokala invånare som intervjuats av Thai Visa uppgav att detta händer ofta vid den här tiden på året under de senaste åren, men de har aldrig fått ett konkret svar på varför.

Pattayas kontrakt med sopbolaget Environmental Conservation Organization löpte ut den 31 oktober, men stadens tjänstemän hade sagt i augusti att de skulle förlänga det eftersom de inte förberedde sig på att hitta en ersättare i tid när de fortsätter att söka efter alternativ.

Vi här på The Pattaya News har hört att sophämtning bör återupptas omedelbart och kontraktssituationen håller på att lösas.

Skräp samlas in efter att ha samlats upp.

Källa: Thai Visa

KÄLLAThai visum
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/