Påminnelse: E-cigaretter/vaping är mot lagen i Thailand

En samling e-cigaretter,

 

Ska du snart till Thailand är det bäst att lämna dina e-cigaretter hemma.

Thailands utrikesministerium utfärdade en resevarning torsdagen den 25 januari till flera länders ambassader och informerade utlänningar som reser till Thailand att elektroniska cigaretter är olagliga i landet. Varningen följde på nyheterna i en del utländsk press om frihetsberövandet av ett äldre israeliskt par förra veckan för innehav av e-cigaretter och böter på cirka 20,000 600 baht (XNUMX USD). De hotades också med häktning om de inte kunde betala böterna.

Sedan fredagen den 26:e har följande varning lagts ut på det nationella säkerhetsrådets reserådgivningssida: "Utrikesministeriet rekommenderar att utlänningar avstår från att komma in i landet [Thailand] med en elektronisk cigarett. En person som befinns bryta mot lagen kan dömas till böter, dömas och fängslas.”

Ministeriet publicerade länkar till Thailands ambassad i Washington DC, USA och en artikel som förklarade lagen. Följande är texten från det uttalandet:

"Njut av semestern i Thailand, men snälla lämna de elektroniska cigaretterna hemma. De är olagliga här”, står det i artikeln. "Vem som helst som bryter mot denna lag genom att använda en elektronisk cigarett - eller vaping - i Thailand kan gripas och riskera fängelse eller böter flera gånger värdet av de olagliga föremålen. Det gäller både utlänningar och thailändare. Det har nyligen inträffat incidenter där utlänningar som inte var medvetna om förbudet dömdes till böter på plats eller arresterades.”

Artikeln citerade en talesman för den thailändska regeringen som sa att förbudet "infördes av hälsoskäl och att det ursprungligen föreslogs eftersom elektroniska cigaretter lockade unga människor att röka."

Thailand är hem för en av världens mest aggressiva reklamkampanjer mot rökning.

Vi här på Pattaya News har personligen intervjuat flera besökare som har bötfällts och häktats för att ha använt en e-cigarett i Pattaya. Vi rekommenderar starkt att du inte tar med dem på din semester eller använder dem på en offentlig plats, som Walking Street eller Beach Road.

Källa: Thailands UD

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/