Fransk medborgare erkänner mord på italiensk medborgare för thailändsk polis över thailändsk kvinna

Misstänkt häktad.

En fransk medborgare erkände på tisdagen att ha skurit halsen av sin thailändska älskares italienska make, uppgav thailändska polisen den 30 januari 2018.

Amaury Rigaud sa i morse att han fick hjälp i brottet av Rujira Iemlamai – Giuseppe de Stefanis fru. Hans erkännande kom efter att de misstänkta vände sig mot varandra dagen innan och anklagade den andre för brottet.

Polisen sa att de nu har avfärdat påståenden om en "tredje mördare" och anklagat båda för mord.

"Han erkände att ha gjort det faktiska dödandet, men vi tror inte på honom till 100 procent," sade överste Chaisathian Maneejak, chef för den lokala polisstationen som utreder brottet, på tisdagseftermiddagen. "Det är därför vi debiterar dem båda. Det finns ingen tredje mördare heller. Allt är gjort."

Rujira, 38, och Rigaud, 33, tillfångatogs i djungeln längs provinsgränsen mellan Kamphaeng Phet och Tak för att ha styckat och bränt Giuseppe de Stefani.
"Vi hittade en lämplig mängd bevis," sade överste Direk Thannanoniwat på tisdagseftermiddagen, kriminalpolisen som undersökte Rujira och Rigauds flyktbil.

Innan han erkände hade Rigaud enligt uppgift berättat för dem att deras kärlekstriangel faktiskt var en fyrkant, och påstod att en thailändsk man – en annan pojkvän till Rujira – hade medverkat till mordet.

Generalmajor Thawatchai Muannara sa att Rigaud var en soldat i den franska armén, där han påstås tjäna fem år som prickskytt innan han kom till Thailand och träffade Rujira 2016.

Bild på de misstänkta och hur hon gömmer sig i ett träd.

"Han använde sina militära färdigheter för att hjälpa honom att fly in i och gömma sig i djungeln väldigt skickligt," sa Thawatchai.

Överste Chaisathian Maneejak på den lokala polisstationen som utreder brottet sa att 61-årige de Stefani dagen för mordet sa till Rigaud att han skulle göra slut med Rujira för 100,000 XNUMX baht. De tre diskuterade villkor men kunde inte komma överens, en tvist som blev hetsig och resulterade i italienarens mord.

På måndagsmorgonen den 29 januari 2018 hittade ett team på nästan hundra poliser Rujira gömd i ett longanträd i en fruktträdgård, med en påse med mat och synbart utmattad efter 10 dagar på flykt. Rigaud greps i samma fruktträdgård en kilometer bort i söndags kväll.

Polisen höll de två i förvar på olika platser.

Vi här på Pattaya News är glada att höra att dessa mördare sitter bakom galler. Den thailändska polisen uppger att de kommer att åtalas i lagens fulla utsträckning.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/