Pattaya river den populära Bali Hai Sunset Restaurant, borgmästaren säger att detta bara är början på att återta offentlig mark i Pattaya

Pattayas borgmästare, Anan Charoenchasri, uttalade den 30 januari 2018 till media att rivningen av en välkänd restaurang i södra Pattaya kommer att bli början på många sådana rivningar av byggnader som inkräktar på offentlig mark.

Det som en gång var den tjusiga "Bali Hai Sunset"-restaurangen med utsikt över bukten vid Bali Hai-udden är nu bara en bråtehög då stadsarbetare rev ner restaurangen på rekordtid.

Efter ett domstolsbeslut och ett sista försök att vila av avrättningsarbetare har nu dragit ner den kränkande strukturen för att ha byggts på allmän mark mot thailändsk lag.

Ingenjören Naris Chertsunya på platsen för rivningen igår sa till media att detta bara var början. Detta för tankarna till den långvariga kontroversen om Walking Street och stranden mot företag som uppges vara byggda på allmän mark mot thailändsk lag. Vad kommer hända härnäst? Håll utkik på Pattaya News för ytterligare uppdateringar.

Källa: Borgmästarens kansli

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/