Påminnelse: Från och med idag, den 1 februari, börjar tillämpningen av förbudet mot rökning på stranden i Pattaya.

Från och med idag, torsdagen den 1 februari, börjar rökförbudet i Pattaya Beach och verkställighet av böter att äga rum.

Tidigare ledde borgmästaren Anan Charoenchasri ett evenemang för att sluta röka den 19 januari på Jomtien Beach med tjänstemän från avdelningen för sjukdomskontroll, representanter för polisen i Pattaya och kontoret för förvaltning av marin och kustresurser 2 för att visa upp den 1 februari att förbudet efterlevs. blev lag förra året.

Stadsarbetare erbjöd gratis hälsokontroller och föreläsare gav tips om hur man kan ta bort vanan. Andra talade för en stor folkmassa om hälsoriskerna med rökning och passiv rökning, samt den påverkan på miljön som cigarettfimpar orsakar.
Evenemanget avslutades med en yogaklass och offentliga tjänstemän ledde en strandsanering där de påstod sig samla in mer än 50,000 XNUMX kasserade rumpor.

Borgmästaren har gett fullmakt att genomföra förbudet till kontoret för havs- och kustresurser. Emellertid kommer poliser och kommunala tjänstemän också att upprätthålla förbudet och kan döma till höga böter eller arrestera rökare som tänder upp utanför anvisade områden.

Borgmästarens kontor fortsätter att se till att de utbildar allmänheten om tillämpningsperioden som börjar i dag och vill påminna både turister, thailändska medborgare och expats om att verkställighet kommer att börja idag. Det finns flera utsedda rökområden implementerade på Dongtan Beach och Jomtien Beach för närvarande där verkställighet inte kommer att äga rum på avstånd från huvudstranden. Dessa kommer att komma till Pattaya Beach inom en snar framtid, uppgav myndigheterna.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/