Pattaya City tar bort 100 ton medicinskt avfall från Khao Maikaew

Bild på ett garage av medicinskt avfall.

Pattaya City-tjänstemän har börjat ta bort mer än 100 ton farligt medicinskt avfall som utlöste protester från Khao Maikaew-invånarna efter att det uppgav att det skulle dumpas där utan deras vetskap.

Stadens entreprenör Nightingale Health Care Ltd. den 26 januari sprejade desinfektionsmedel och deodorant på det medicinska avfallet – vilket inkluderade använda sprutor, smutsig vävnad och blodiga bandage – och började lasta det på en speciell temperaturkontrollerad lastbil för förbränning i Nakhon Sawan-provinsen.

Lastbilen kan bära sju ton avfall varje resa och hela operationen beräknades ta 20 dagar enligt tjänstemän i Pattaya City.

Operationen inleddes två dagar efter att grannar till soptippen i byn Moo 4 reste sig i protest och hävdade att smittsamt avfall inte fick tas om hand där och att det hopade sig istället för att transporteras bort.

Borgmästare Jamnien Kitipakul och Banglamungs försvarschef Prapan Pratumchompu eskorterade en kontingent lödningar för att kontrollera platsen den 24 januari.

Invånare i Moo 4 sa att en privat entreprenör tidigare släpat bort avfallet för att brännas någon annanstans, men kontraktet hade tydligen löpt ut, vilket resulterade i högen. Lokalbor skickade in ett brev där de krävde att få veta vem som godkände dumpning av medicinskt avfall på deras bakgårdar.

Jamnien sa att folk fruktade att de kunde få sjukdomar från det smittsamma avfallet.

Som svar på upproret sände Pattaya-tjänstemän ett medicinskt team för att erbjuda gratis hälsokontroller till grannar. Teamet rapporterade att ingens hälsa hade påverkats negativt av det bakteriefyllda skräpet.

Det visade sig vara liten tröst för Khao Maikaew Sub-distrikts rådsmedlem Banchar U-Dong, som förblev upprörd över inte bara den ogodkända dumpningen, utan den långa tid det tog för Pattaya att rensa den. Han sa att staden hade tillräckligt med pengar för att använda mer än en lastbil om dagen och att transporten till Nakhon Sawan var ett slöseri med tid eftersom det fanns närmare förbränningsanläggningar.

Han sade att rådet kommer att rösta om en åtgärd för att förbjuda bortskaffande av medicinskt avfall i underdistriktet.

Vi här på The Pattaya News uppger också att vanligt sopor har samlats upp i flera dagar under den föregående veckan och har gjort tidigare artiklar om detta. Vi hoppas att sopkontrakten reds ut i sinom tid.

Prenumerera
KÄLLAPattaya Daily Mail
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/