Uppdatering: Biljardbord, dansgolv ska beskattas/licensieras förutom darttavlor

Uppdatering från vår artikel igår: https://thepattayanews.com/2018/02/03/dart-boards-leagues-suspended-throughout-pattaya-businesses-told-new-license-coming/

Pattaya News och lokala företagsägare har sökt ett förtydligande från Pattayas stadshus och Ampur om nyheten att darttavlor ska licensieras och beskattas. Tjänstemän från stadshuset förtydligade följande:

A. Den nuvarande underhållningslicensen täcker INTE biljardbord, darttavlor eller dansgolv. Ett företag kommer att behöva BÅDA licenser. Alla typer av darttavlor, biljardbord etc ingår även små lekversioner eller magnetiska/elektroniska darttavlor.

B. Det ska finnas en separat licens, som de uppgav är tillgänglig att köpa (för närvarande inte bekräftad eller priset bekräftat och våra kontakter har sagt att de fortsätter att fråga om denna information men inte kan få ett fast svar.) via Ampur.

C. Du behöver en separat licens för varje föremål, till exempel om du har ett biljardbord, en darttavla och ett dansgolv behöver du 3 separata licenser.

D. Licensen är baserad på PER darttavla eller PER biljardbord. Så en biljardhall med flera biljardbord kommer att betala betydligt högre än en ölbar med ett enda biljardbord.

E. Dansgolv debiteras per kvadratfot av dansgolvet. Det är därför vissa diskotek, som Bamboo nära Walking Street, har valt att göra sig av med dansgolvet.

F. Verkställighet pågår för närvarande, oavsett möjligheten att korrekt få licensen vid denna tidpunkt, vilket är anledningen till att flera företag har tagit bort sina darttavlor eller dansgolv. Biljardbord som också annonseras kommer sannolikt också att orsaka störningar.

Vi här på The Pattaya News kommer att fortsätta att tillhandahålla uppdateringar när vi får dem eftersom detta påverkar många turister och expats i Pattaya.

Prenumerera
KÄLLAPattayas stadshus
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/