Pattaya för att få ett luftkonditionerat tåg till Bangkok på helger, allmänna helgdagar.

Pattayas tågstation

Ett luftkonditionerat passagerartåg kommer att börja trafikera från huvudstaden till Pattaya nästa månad, meddelade statliga järnvägsmyndigheter måndagen den 5 februari.

Beroende på popularitet kan den nya järnvägstrafiken göras permanent – ​​eller avbrytas helt.

"Vi vill att det ska bli mer av en turismkänsla när folk är på väg till Pattaya," sa Oratai Suwannatas, turistmarknadschef på Thailands statliga järnväg. "Vi förväntar oss att thailändska turister och även ett stort antal kinesiska turister använder tåget."

Tåget kommer att börja provköras på ett ännu oanmält datum i mars. Den avgår från Bangkok kl. 6 och når Pattaya kl. 30. För återresan kommer tåget att avgå från Pattaya kl. 9 och nå huvudstaden kl. 3.

Tåget kommer att ha sex hållplatser: staden Si Racha, North Pattaya, Pattayas flytande marknad, Nong Nooch Tropical Botanical Garden, Wat Yan Sang Wararam och slutligen avslutas vid Ban Phlu Ta Luang i Sattahip-distriktet.

Oratai sa att det dieseldrivna tåget fortfarande är i planeringsstadiet och kommer att ha en provperiod på sex månader. Den kommer endast att köras på lördagar, söndagar och allmänna helgdagar.

Biljettpriserna för de luftkonditionerade tågen har inte bestämts ännu, men Oratai sa att "investeringskostnaden för tåg är hög."

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAKhaosod engelska
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/