Pattaya Marine Department inspekterar alla vattenskoter, speedbåtar och färjeoperatörer

  Pattaya-

  Turistpolisen inledde kontroller av Pattayas olika båt- och vattensportoperatörer efter en motorbåtsbrand utanför Phi Phi-öarna som skadade 12 kinesiska turister.

Kommendör Pol. Överstelöjtnant Piyapong Ensarn sa att officerare tillsammans med marinavdelningens tjänstemän och soldater började inspektera alla operatörer på stränderna i Pattaya, Naklua och Jomtien efter olyckan den 14 januari med en motorbåt med 31 passagerare.

Särskilt riktade var färjetrafik, motorbåtar, parasailing, bananbåtar och vattenskotrar. Licenser kontrollerades och vattenskotrar inspekterades med avseende på sjöduglighet och säkerhet, samt om båtarna hade tillräckligt många flytvästar.

Inledande kontroller resulterade i arrestering av tre kambodjaner som hittats arbeta vid en parasailing-operation utan tillstånd. Båtägaren kallades till turistpolisens kontor för förhör.

Överlag var marinavdelningen nöjda med de första inspektionerna och uppgav att de flesta operatörer följde fastställda säkerhetsstandarder.

Prenumerera
KÄLLAPattaya Mail
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/