Amerikansk turist elektricerad på Bali Hai Pier i Pattaya i en galen olycka.

Amerikansk turist elektricerad på Bali Hai Pier i Pattaya

En amerikansk turist fick elektricitet och dog i en freakolycka efter att ha lutat sig mot en metallstolpe på Bali Hai-piren.

Andrey Bessonov, 47, hade varit på semester i Pattaya när han tog en båttur till grannön Koh Larn.

Gruppen återvände till en pir och Andrey skyddade sig under ett tält på resortens Bali Hai-pir innan han lutade sig mot en metallstång vid 7.30-tiden. När han vidrörde stolpen, som tros ha varit utsatt för lösa ledningar, fick Bessonov en elektrisk stöt inför en stor skara turister.

Ambulanspersonal anlände och utförde HLR inför dussintals chockade turister men Andrey, som ursprungligen kommer från Ukraina men nu har ett amerikanskt medborgarskap, dödförklarades senare på ett lokalt sjukhus i denna tragiska olycka.

Vittnet Tanawat Khenkoon uttalade till pressen: "Mannen hade varit på en båt och stod precis mot en stolpe när han föll till golvet och hans kropp krampade. Ingen visste vad som hade hänt eller vad man skulle göra. Ambulansmännen sa att elen läckte och rörde vid stolpen."

Hon sa vidare:

"Det är sorgligt. Han levde en minut med semester och nu är han borta. Det kunde ha varit vem som helst som rörde stolpen.”

Ambulanspersonal har stängt av den del av piren där händelsen ägde rum och stängde av strömförsörjningen för att skydda turister samtidigt som de undersökte vad som orsakade olyckan.

Sawang Boriboon-räddningsgruppen sa att de kontrollerade området för att försäkra sig om att det var säkert innan de öppnade det igen för allmänheten.

Pattaya-polisen sa idag att de var medvetna om dödsfallet och att de fortfarande bearbetar utredningen.

Vi här på The Pattaya News påminner dig om att livet kan vara kort, lev det medan du kan.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/