En australiensisk medborgare dör efter ett slagsmål med en amerikansk utlänning i populära Northern Pattaya Bar

 

Pattaya-

På fredagskvällen den 9 februari runt 7:30 hamnade två utländska kunder i slagsmål på den populära Ruby Bar i norra Pattaya. Australiern, herr Benjamin Robb, från Newport Victoria, Australien, beräknas vara i mitten till slutet av fyrtiotalet, ådrog sig flera allvarliga skador, slogs medvetslös och verkade ha ett anfall i slagsmålet med en amerikansk medborgare, beräknad att vara i hans sena tjugoårsåldern till början av trettiotalet, vars namn vid denna tidpunkt är undanhållet i väntan på rättegång. Ambulanspersonal och polis reagerade snabbt till platsen för incidenten inom några minuter och förde Mr. Robb till Pattaya Memorial Hospital. Dessutom försökte flera personer, inklusive barpersonalen, hjälpa Robb och kontaktade snabbt polisen och ambulanspersonalen, inklusive en annan beskyddare med medicinsk erfarenhet som korrekt satte Mr. Robb i återhämtningsposition och försökte ge första hjälpen.

Tyvärr gick Mr. Robb bort vid 3:00 thailändsk tid som ett resultat av sina skador, som uppgavs vara inre blödningar och allvarliga ansiktsskador till följd av ihållande stötar på hans kranium och skalle.

Amerikanen flydde till en början från brottsplatsen, men överlämnade sig senare villigt för att möta konsekvenserna vid polisstationen på Soi 9 och hålls för närvarande hållen i väntan på sitt första framträdande i rätten och en återupptagning av det tragiska slagsmålet, beräknas vara om cirka tio dagar. Mr. Robbs familj och den australiensiska ambassaden har uppgetts ha informerats om hans död. Det är i nuläget okänt om den amerikanske medborgaren har en advokat.

Det är oklart vad som startade bråket vid denna tidpunkt, men flera ögonvittnen rapporterar att Mr. Robb var aggressiv och upprörd mot amerikanen såväl som barpersonalen. Vittnen rapporterar också att båda kunderna var kraftigt berusade under tiden för incidenten och att de konstant hade konsumerat och druckit shots och sprit i flera timmar före bråket.

Herr Robbs ID

Ett uttalande från ägaren av Ruby Club släppt till populära anslagstavlor i Pattaya-området är följande:

"Ett bråk som varade mindre än 20 sekunder mellan två kunder på fredagskvällen resulterade i att en person fördes till sjukhus med allvarliga skador, vilket tyvärr ledde till att han avled tidigt på lördagsmorgonen. Ingen annan kund eller personal skadades under händelsen.
Den andra inblandade personen lämnade in sig själv till polisen och det är underförstått att han ska sitta kvar i häktet tills ett framträdande i domstol om tio dagar eller så.
Även om våra tankar kvarstår hos offrens anhöriga, vill vi också tacka räddningstjänsten för deras snabba och professionella uppmärksamhet vid hanteringen av händelsen.

Den thailändska polisen har inte utfärdat något officiellt uttalande i nuläget eftersom de fortsätter att utreda brottet och avgöra vilka åtal som kommer att väckas. De är dock fullt medvetna om händelsen och har lovat att leverera en fullständig och genomgående utredning för att fastställa vad som ledde till det dödliga slagsmålet. De berömde också den snabba responsen från barpersonalen, ambulanspersonal, polis, turistpolis och andra besökare som försökte hjälpa och få situationen under kontroll snabbt och för att de omedelbart ringde polisen.

Vi kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar när vi får dem när brottet återupptas och rättegångsdatumet närmar sig. Vi här på The Pattaya News uttrycker vår sympati till offrens familj.

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/