Uppdatering: Amerikan inblandad i dödligt barbråk med australiensare åtalad och identifierad

Den misstänkte Jose Manuel Polanco Jr från New York, Amerika.

Pattaya:

Uppdatering om vår tidigare artikel: https://thepattayanews.com/2018/02/11/australian-national-dies-fight-american-foreigner-popular-northern-pattaya-bar/

Vi har en uppdatering om vår tidigare artikel som involverade ett dödligt barbråk på den populära Ruby Club i norra Pattaya där en australiensisk medborgare gick bort. Den thailändska polisen har åtalat en amerikansk misstänkt, herr Jose Manuel Polanco Jr, 43 år gammal från New York City, USA, för dråp med ytterligare anklagelser som eventuellt väntar på utredning. Han är kvar i polisens förvar i avvaktan på att händelsen återupptas enligt thailändsk lag och hans första rättegångsframträdande, som beräknas vara i början av nästa vecka runt den 19:e eller 20:e denna månad.

Herr Polanco har förnekat anklagelserna vid denna tidpunkt och uppgav för myndigheterna att även om han var den andra personen som var inblandad i slagsmålet agerade han i självförsvar och inte startade konflikten. Han uppgav också, vilket har bekräftats, att han villigt förvandlade sig till thailändska myndigheter för att lösa problemet efter händelsen.

Utrikesdepartementet har bekräftat för The Pattaya News att herr Benjamin Robb, 42, från Australien gick bort som ett resultat av incidenten och de ger konsulär hjälp till hans familj.

Den thailändska polisen har inte utfärdat något officiellt uttalande i nuläget annat än att de bekräftar att åtal för dråp har väckts som riskerar ett straff på 3-15 år i thailändskt fängelse.

Ruby Club utfärdade ett officiellt uttalande som finns i vår tidigare artikel och har sagt att de inte kommer att utfärda ytterligare uttalanden eller acceptera intervjuer just nu.

Vi kommer att ha mer information när den kommer ut på The Pattaya News.

Mr Benjamin Robb från Australien.

 

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/