Engelsk man, 30 år bosatt i Thailand, som bor i elände och inte kan gå i Buriam söker hjälp

Martin Anderson, 65 år, i sitt nuvarande hem i Buriam.

Buriam-

En utländsk man och hans fru, Thanyaluck Sarapanya, vädjar till allmänheten om hjälp. Martin Anderson, 65 år, har bott lagligt i Thailand i över trettio år. Han har varit anställd av många företag främst i Pattaya-området. För tio år sedan träffade han sin fru, gifte sig och de flyttade till Buriam för att bosätta sig och bo tillsammans. De har flera små barn som för närvarande går i skolan, som rapporteras vara i årskurs 5.

Nyligen fick Mr. Anderson, som väger över 200 kg och har haft svårt att gå under en tid, ett stort fall i badrummet och kan nu inte gå alls. Han är oförmögen att arbeta, har spenderat sina besparingar och har hamnat i svåra tider på grund av sin oförmåga att gå och sin vikt. Hans hem är hyrt, ägs inte och familjen har inte kunnat betala hyran på tre månader och står nu inför vräkning utan någonstans att ta vägen tillsammans med barnen.

Anderson uppgav att han har kontaktat sin ambassad för att få hjälp, men eftersom han inte kan resa eller gå har de inte kunnat hjälpa honom och har för närvarande inte besökt honom. Dessutom är hans fru också blind på grund av en nyligen inträffad olycka och kan inte heller arbeta och förblir hans enda vaktmästare och försörjare.

Anderson hade inte pengar för att köpa en bärbar dator eftersom han ville återgå till arbetet online med annonser för företag. Lokala myndigheter och grannar i hans by i Buriam samt Mr. Bhin Bannruennit, välkänd medlem av Grateful Gratitude Foundation, slog sig samman och gav pengar till en begagnad bärbar dator så att han kunde försöka återgå till jobbet, om än online.

 

Lokala tjänstemän donerar pengar till familjen för att hjälpa dem att köpa en bärbar dator så att Mr. Anderson kan arbeta.

Som sagt, familjen befinner sig fortfarande i svåra tider och försöker få sin förfallna hyra betald och att betala för Mr Andersons medicinska behandling för hans fall så att han kan återgå till träningen. De har frågat offentligt på thailändska webbplatser om hjälp och vi på The Pattaya News publicerar detta igen.

Familjen kommer att acceptera även små donationer genom sitt Siam kommersiella bankkonto, 2 2 1 2 2 6 8 7 3 9, ett sparkonto. De uppskattar all hjälp de kan få under dessa tuffa tider.

Tillståndet för parets hem.
Lokala tjänstemän möter familjen i hopp om att ge hjälp.

 

Prenumerera
KÄLLABhin Fanclub sida
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/