Pattaya City tjänstemän tar bort hemlösa och köpmän från Pattaya Beach

Stadstjänstemän tar bort hemlösa och deras ägodelar från stranden.

Pattaya-

Under nästan ett år som slutade i juli 2017 var Pattaya i ett virtuellt krig med gatuförsäljare som hade arbetat på stränder och köpcentra i decennier. Höga böter utkrävdes och det genomfördes upprepade svepningar av kommunala tjänstemän med stöd av soldater.

Kampanjen fungerade ett tag. Som så ofta är fallet i Pattaya får stora initiativ liten uppföljning. Men handlare som trodde att de kunde gå tillbaka till sina gamla sätt fick reda på att den nya chefen i Pattaya har konsekvens som ett av sina största teman. Flera köpmän samlades upp på Beach Road under mitten av eftermiddagen den 15 februari och bötfälldes med en okänd mängd thailändska baht.

Biträdande borgmästare Bandit Kunnajukr inspekterade Beach Road och skickade sedan stadshusets tjänstemän för att avbryta och omhänderta hemlösa personer som satt på huk under gångvägar eller tigger från mattor på trottoaren.

Hemlösa personer med thailändskt medborgarskap som tagits i förvar skickades till Chonburi Protection Centre for the Destitute. Flera hemlösa befanns inte vara thailändska medborgare och inte ha ett lagligt visum för att komma in i Thailand, främst från Kambodja och Myanmar och skickades till immigration för att behandla utvisning.

Innan Bandit kallade det en dag, lät Bandit också poliser mäta tomter som används av solstolsförsäljare, vilket tvingade dem som spred sig utanför sina lagliga gränser att flytta.

Staden har sagt att de kommer att fortsätta att ta bort hemlösa som sover mot thailändsk lag på stranden och fina handlare som handlar med varor på Beach Road.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLADen dagliga posten
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/