Pattaya News Week i granskning 18 februari 2018 – Är Jose Polanco ute på borgen?

Hej killar, TPN-redaktör här och varje vecka kommer jag att ge en sammanfattning av veckans händelser och nyhetsvärdiga situationer som publicerats här på The Pattaya News samt en blick framåt in i nästa vecka. Som vi har skrivit tidigare har vi precis börjat för ungefär en och en halv månad sedan, men vi bygger redan stadigt upp en abonnent- och tittarbas och fortsätter att förbättra vår webbplats, vår personal och vårt innehåll dagligen. Vi märkte en stor brist i Pattaya på professionella, opartiska och välskrivna engelska nyheter som direkt påverkar och intresserar Pattayas invånare, expats och turister. Vårt mål är att fylla den luckan och ge strukturerade och intelligenta kommentarer utan trolling och negativitet som plågar några av de andra lokala webbplatserna. Vi välkomnar din feedback, skicka oss gärna ett PM på Facebook eller e-posta oss på Pattayanewseditor@gmail.com.

Så låt oss gå in på veckan i recension:

 

Mr Benjamin Robb från Australien.

De bästa nyheterna denna vecka i Pattaya, som har anslagstavlor och nyhetswebbplatser som nynnar av prat, är döden av en australiensisk medborgare, Mr. Benjamin Robb, 43, under ett barbråk på den populära Ruby Club i norra Pattaya. Den misstänkte, herr Jose Polanco Junior, 44, från Amerika, som tidigare dömts för dråp i USA 1993, har erkänt sig oskyldig och uppger att hans handlingar var i självförsvar.

Den misstänkte Jose Manuel Polanco Jr från New York, Amerika.

Det förväntas att den här veckan kommer att bli en återuppförande på Ruby Club, enligt thailändsk lag, där den misstänkte, en inblandad servitris och flera poliser kommer att återskapa vad som hände baserat på uttalanden från Mr. Polanco, CCTV-filmerna vi har bekräftat att polisen har i sin ägo och servitrisens uttalanden.

Vi har blivit tillfrågade på The Pattaya News om Mr. Polanco har fått borgen, vilket har diskuterats på flera välkända Facebook-grupper i Pattaya-området. Vi har undersökt detta och pratat med flera källor med den thailändska polisen och kan i nuläget inte bekräfta dessa rapporter som verkar vara ogrundade. Detta kan naturligtvis ändras, men vid denna tidpunkt tror man att Mr. Polanco fortsätter att hållas kvar på en okänd plats, inte på polisstationen för Pattaya på Soi 9, tills återuppförandet och hans första framträdande i domstol, planerad till senare denna vecka vid Pattaya Court. Vi känner till en bild tagen framför Immigration och påståenden om att folk såg honom i Jomtien men har vid denna tidpunkt för publicering fått veta att det var för en intern presskonferens och möte med juridiska tjänstemän och att han eskorterades runt av civila kläder officerare.

Vi har märkt att det verkar finnas en hel del oro över säkerheten i allmänhet i Pattaya och frågor om vems fel det är. Dessa åsikter är endast av redaktören och återspeglar inte de övergripande åsikterna från företaget The Pattaya News, men jag känner att efter ett decennium av att ha bott i Pattaya och känt hundratals andra som bor och besöker här att det för den stora majoriteten av människor är en mycket säker stad. Att titta på mängden sprit du konsumerar och vara medveten om din omgivning vart du än går är alltid viktigt. Det är viktigt att notera att slagsmål som tyvärr slutar med döden händer över hela världen och tiotals och tiotusentals turister besöker Pattaya varje vecka och det sker nästan alltid inga större incidenter.

Våra tankar går till Mr. Robbs familj som gjorde en resa till Pattaya denna vecka för att göra anspråk på sin kropp och få fler svar angående hans död.

Vi kommer att fortsätta att hålla dig uppdaterad under hela veckan.

Medicinsk/avfallsuppbyggnad i Pattaya-området

 

Bild på ett garage av medicinskt avfall.

En av de andra topphistorierna som påverkar lokala invånare och expats är sopsituationen i hela Pattaya-området. Vi har rapporterat om ansamlingen av medicinskt avfall i lokala byar flera gånger men har också tagit upp förseningen av avfallshämtning i centrala Pattaya också. Problemet här är att städernas kontakt med ett oberoende avfallshanteringsföretag upphörde i oktober 2017. Det gjordes många försök att lösa detta under semesterperioden, men de kunde inte komma överens om ekonomiskt och som ett resultat av detta har avfall byggts upp under hela semestern. staden medan ett nytt kontrakterat företag kämpar för att hänga med efterfrågan.

Staden är väl medveten om situationen och har fokuserat på att påskynda processen för att komma till rätta med denna situation. Vi förväntar oss att allt medicinskt avfall kommer att vara borta i början av nästa vecka och situationen för hämtning av sopor i centrala Pattaya har också förbättrats.

Pattaya återupptar fokus på att ta bort illegala gatuförsäljare/hemlösa

Vi skrev en artikel tidigare i veckan som lyfte fram att i likhet med förra sommaren, 2017, fokuserar Pattayas biträdande borgmästare och kommunfullmäktige återigen på att lösa problemet med hemlösa och illegala säljare, främst på Beach Road. Stadshuset har uppgett för pressen att det har förekommit många klagomål från turister på hemlösa tiggare och försäljare som irriterar dem när de försöker njuta av en måltid eller en lugn öl.

Vi rapporterade och bekräftade att många av de hemlösa var kambodjanska och myanmariska medborgare som befanns vara i Thailand utan korrekt visum och mot thailändsk lag. De behandlas för närvarande för utvisning. Thailändska medborgare som befanns vara hemlösa fördes till Chonburi-centret för de utblottade för att få hjälp att ta sig bort från stränderna och stadens gator. Inga icke sydostasiatiska medborgare befanns vara hemlösa på stranden vid denna tidpunkt.

När det gäller försäljarna har många av oss försökt äta en lugn måltid när många försäljare som säljer blommor, klockor, DVD-skivor (2018) och till och med kastar mattor försöker få oss att köpa deras varor. Detta har länge varit ett irritationsmoment för vanliga besökare, invånare och expats och Stadshuset uppger att detta återigen kommer att prioriteras. Det uppgavs till Pattaya News av stadens tjänstemän att många av dessa försäljare inte heller är thailändska medborgare och här arbetar utan arbetstillstånd samt inte med ett korrekt visum. Skulle de fångas kommer de också att utvisas enligt thailändsk lag.

Veckans evenemang

För de som letar efter något att göra, denna helg kommer den 24:e och 25:e februari att vara den årliga Pattaya Best muskel- och fysiktävlingen på Royal Garden Mall som ligger nära Walking Street på Beach Road. Detta är alltid ett roligt evenemang att se och observera och stora priser i termer av thailändska baht delas ut till de som bedöms ha den bästa kroppen. När det gäller din lojala Pattaya News Editor, vi har en kropp som är bäst för att skriva och läsa och kommer inte att delta i tävlingen i år :).

Vi kommer att utöka och förbättra den här kolumnen varje vecka och är en snabb sammanfattning av veckans händelser. Tack för att du läser The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/