Thailändsk polis arresterar en seriehotelltjuv på The Siam Bayshore Hotel

Pattaya-

Den 18 februari 2018 arresterade polisen Samak Sikhorikri, 60, från Thailand för försök till inbrott och stöldförsök på Siam Bayshore Hotel i södra Pattaya. Herr Sikhorikri befanns också ha en öppen arresteringsorder från 2012 för inbrott också och dök aldrig upp till domstolen för dessa anklagelser.

Klockan 2 på söndagen arresterade den 30:e polislöjtnant Abiisit Vejjajiva, Pattayas polischef och Pattayas polischef Piyapong Ennuwat Sikhorikri i hans bostad anklagad för inbrott ungefär klockan 18 samma dag på Siam Bayshore Hotel. .

Ledningen på Bayshore sa att gästerna i flera månader nu har rapporterat försvunna föremål i sitt rum och efter en fullständig CCTV-utredning fastställdes det att det inte var personal som bröt sig in i gästrummen och stal utan snarare verkar vara Mr. Sikhorikri vid ett flertal tillfällen. Herr Sikhorikri är också misstänkt för rån den 28 januari 2018 på The Ambassador Hotel i Na Jomtien eftersom CCTV-filmer där också verkar visa att han bryter sig in i gästrummen tidigt på morgonen och smyger förbi säkerhetspersonal. Pattayas polistjänstemän sade också till polisen att de tror att Sikhorikri är ansvarig för många fler stölder på hotell i Pattaya-området.

I Mr. Sikhorikris ägo hittades flera falska rumskort för hotell i området som verkade ha gjorts av en elektronisk expert. Polisen bekräftade att nycklarna i hans ägo verkade öppna majoriteten av gästrummen på Siam Bayshore, men de var inte ursprungligen utfärdade eller hotellets egendom.

Klockan 6:00 visade CCTV-filmer att Mr. Sikhorikri dröjde sig kvar i byggnaden när gästerna lämnade sina rum för frukost och aktivitet under dagtid och sedan fortsatte med att bryta sig in i flera rum och främst ta kontanter. Polisen inspekterade hans bostad och upptäckte följande räkningar i hans ägo som matchade gästklagomål på hotellet.

1. Thailändska bahtsedlar 1,000 23,000 baht XNUMX XNUMX baht.
2. En thailändsk baht sedel 500 baht
3. Thailändska bahtsedlar: 100 baht vardera, 400 totalt
4. Thailändska bahtsedlar: 1 50 baht sedel
5. Två thailändska bahtsedlar värda 20 baht vardera, totalt 40 baht.
6. 1 USD (US-dollar)
7. En Singaporedollar
8. Yuan-valutasedlar, 100 yuan vardera, 21 totalt.

De insamlade bevisen.

Herr Sikhorikri har erkänt sig oskyldig vid denna tidpunkt och uppger, trots tydliga CCTV-bevis, ett tidigare dokument och de falska korten i hans ägo, att han inte var ansvarig.

Vi kommer att ge ytterligare uppdateringar inom en snar framtid här på The Pattaya News.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/