Rysk turist drunknar på Pattaya Beach

Pattaya-

Klockan 10:40 tisdagen den 20 februari 2018 drunknade en rysk turist vars namn inte har släppts, 50 år gammal, under ett dopp vid Pattaya Beach. Han besökte Pattaya med sin fru som var tvungen att bevittna skräcken av att se sin man drunkna framför henne.

Turisten hade simmat i en avsedd simzon nära den bortre änden när han såg ut att hamna i problem. En barmhärtig samarit simmade ut och hjälpte till att dra upp mannen i land när dussintals chockade åskådare observerade. Räddningsarbetare från den lokala stiftelsen tillkallades och gjorde ett snabbt ingripande, men kunde inte återuppliva mannen och han dog på stranden.

Hans fru, också från Ryssland, var otröstlig och krävde att få veta varför de inte var några livvakter närvarande för myndigheterna. Lokala thailändare har också kommenterat och sagt att om stränderna i Pattaya och Jomtien hade regelbundna livräddare som var välutbildade och tittade på havet kunde liv räddas. Det är ett faktum att det FINNS livräddare, men de bor oftast på fasta platser nära Soi 6 och Soi 9 och placeras inte direkt på stranden.

Hans fru sörjer på stranden.

För flera år sedan installerade Pattaya City livräddningsbås, men de var inte bemannade och togs så småningom bort eftersom de vid den tiden höll på att försummas.

Våra tankar går till den ryska turistens fru och familj.

 

Prenumerera
KÄLLAVi älskar Pattaya
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/