Kampanjen för att sluta röka går till Pattaya Beach efter Jomtien Success, Parade idag

Pattaya, 23 februari 2018-

Biträdande stadschef, juridisk chef Sretapol Boonsawat och Thanet Manoi, direktör för Marine and Coastal Resources Management Office träffade folkhälsopersonal, turistpoliser och andra stadsavdelningar den 13 februari för att beskriva PR-insatserna för att få människor att följa Thailands förbud mot rökning på stranden.

Förbudet trädde i kraft den 1 februari. Fram till nu hade Pattaya-tjänstemän koncentrerat sina ansträngningar för att publicera förbudet till Jomtien Beach. Efter att ha utropat seger där, flyttar staden till stränderna Pattaya och Naklua för att utbilda både strandbesökare och försäljare om förbudet och dess påföljder. Pattaya News har vandrat i detta område vid ett flertal tillfällen och kan konstatera att de utsedda rökområdena verkligen verkar fungera.

En parad idag, planerad till 3-30 på Beach Road, kommer att vara den första salvan i att publicera den lagliga begränsningen av rökning såväl som dess hälsorisker. En strandstädning planeras också. Denna parad förväntas orsaka trafikproblem men kommer att skicka meddelandet att rökning inte kommer att tolereras på stranden. (Obs, rökning på själva trottoaren/strandpromenaden är acceptabelt. Rökning på den faktiska sanden är inte tillåtet.)

I Dongtan Beach höll stadens tjänstemän nästan veckovisa evenemang, allt från yogaklasser till aerobics. Liknande händelser väntas nu för Pattaya och Naklua. Samtidigt instruerar kommunala tjänstemän strandförsäljare att hjälpa till att upprätthålla förbudet för sina kunder.

Vi här på Pattaya News kommer att fortsätta att ge dig uppdateringar om detta. Vi kan också bekräfta att tjänstemän för närvarande inte bötfäller på Pattaya Beach för att ha brutit mot rökreglerna, men detta kommer att komma inom en snar framtid efter reklamkampanjen.

KÄLLADaily Mail
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/