Tourist hävdar att han blev bestulen på sitt hotell för över 200,000 XNUMX baht

Pattaya-

En italiensk turist hävdade att han var drogad vilket fick honom att bli medvetslös och rånad av två kvinnor inne på hans hotellrum på kontanter och värdesaker värda mer än 200,000 XNUMX Bt.

 

  Turisten, Cosimo Tato, 64, från Italien, lämnade in ett klagomål vid Pattayas polisstation klockan 12.30 lördagen den 24 februari. I sitt klagomål sa han att han blev bestulen i sitt rum på 10:e våningen i Best Condo på Pattaya II Road av två främlingar. Bostadsrättsbyggnaden fungerar också som hotell.

Tato berättade för polisen att de två kvinnorna, som han inte kände, knackade på dörren och sa att de ville inspektera rummet för att de ville köpa det. Herr Tato sa att han släppte in dem eftersom han trodde att de var tidigare köpare av lägenheten han bodde i. Tato sa att han släppte in dem och ledde runt dem men han blev plötsligt medvetslös. Han hävdar att han inte drack eller konsumerade någonting.

När han återfick medvetandet uppgav han att han hittat 5,000 193,000 euro (2,000 3,000 Bt) i kontanter, ett halsband värt XNUMX XNUMX euro och XNUMX XNUMX Bt i kontanter stals. Han avslöjade inte om han hade detta ute i det fria eller i ett kassaskåp.

En poliskälla sa att utredarna tvivlade på turistens berättelse. De misstänkte att om mannen verkligen blev rånad, måste han ha känt kvinnorna men han vägrade på något sätt att identifiera dem. Dessutom tvivlade de på att en genomsnittlig turist skulle släppa in två konstiga kvinnor för att titta på deras hotellrum för köp klockan 10 på natten.

En vakthavande säkerhetstjänsteman sade att han INTE såg några kvinnor komma in i lägenheten. Poliser kommer att inspektera CCTV-filmerna som arbetar för att försöka identifiera de två kvinnorna eller till och med för att säkerställa att de faktiskt var närvarande. Polisen kommer sedan att ta ställning till hur utredningen ska fortsätta.

Vi här på The Pattaya News kommer att ge uppdateringar om detta.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/