Sista dagen av Honda LPGA Golf-turnering anländer, Thai Sisters hoppas kunna skriva historia

Amerikanska Jessica Korda

  Chon Buri – Systrarna Jutanugarn kommer att spela i den sista omgången av LPGA Thailand i morse i hopp om att bryta den långa väntan på en thailändsk vinnare i landets bästa turnering.

De ligger bakom ledaren Jessica Korda från USA fyra respektive sex skott som går in i den sista rundan på Siam Country Club i Pattaya på söndagsmorgonen den 25:e.

  Äldre syster Moriya återhämtade sig från en ojämn front nio för att gå av med fyra birdies och en örn på den 14:e för att avsluta den tredje omgången med sju under 65 på 16 under par-200, fyra efter ledaren Jessica Korda från USA, som är fast ansvarig efter fyra under 68 igår.

 

"I början slog jag bollen till de positioner som gjorde det svårt att göra hål. Sedan på den bakre nian landade mina skott precis på rätt ställen för birdie-chanser”, sa världs nummer 21 Moriya, som slutade oavgjort på åttonde plats förra året.

Tusentals fans trotsade de fuktiga förhållandena och enstaka regn för att stödja sina lokala spelare, något Moriya säger sporrade henne att göra sitt bästa.

"Jag hörde fansen vråla hela tiden och visste att det var antingen min syster eller Pornanong [Phatlum] som sköt mål när de stod framför mitt lag. När fansen hade roligt fick det mig att må bra”, tillade Moriya som kommer att försöka förbättra rekordet för sin syster Ariya som slutade tvåa för fem år sedan, den bästa avslutningen av en thailändare hittills.

"I golf beror det på vem som har en bättre dag. Igår var inte min dag men idag spelade jag bra. Alla har chansen att vinna eftersom alla toppskikten är här den här veckan”, sa hon.

Den mest sannolika utmanaren för att förhindra en historisk vinst av en thailändare är världens nr 26 Korda som producerade en fantastisk back-nio prestation där hon sköt fem birdies.

"Ärligt talat, jag är nervös. Jag har inte varit i den här positionen på ett par månader. Jag visste att jag spelade riktigt bra i slutet av säsongen men jag har inte varit i den här positionen”, sa 24-åringen, vars senaste seger var på LPGA Malaysia 2015, hennes fjärde karriärtitel.

Vi här på The Pattaya News ser fram emot resultaten idag.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLANationen
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/