Pattaya City överväger en inträdesavgift för Koh Larn

Pattaya-

Koh Larn är nu Pattayas största dragplåster. Det har varit så ett tag och kan inte förnekas med de många färjelasterna av turister som besöker ön varje dag och snabbbåtarna som också släpper av folk. Tusentals turister flockas till denna lilla ö för att njuta av stränderna och den lokala gästfriheten.

Men med den sönderfallande infrastrukturen på ön, ett problem med avfallsuppbyggnad utan möjlighet att göra sig av med avfallet på rätt sätt (Ett problem som även påverkar staden just nu) och brist på ordentlig vattenhantering för invånarna och förväntade 10,000 XNUMX turister per dag ön kan staden helt enkelt inte samla in tillräckligt med pengar för att ta itu med problemen direkt.

Lokala invånare på Koh Larn har sagt till pressen och stadshuset att många turister, särskilt kineser (Deras uttalande, inte vårt) lämnar allt sitt skräp på stranden och gatorna och inte gör sig av med det på rätt sätt och inte har någon hänsyn till den naturliga skönheten av ön eller stranden.

Nedan ser du de nuvarande avgifterna, fastställda till mestadels 30 baht, för att ta en färja till ön. Denna avgift för färjan skulle komma utöver en avgift för att komma in på ön.

Därför föreslogs vid ett nyligen genomfört kommunfullmäktigemöte bemannat av alla framstående medlemmar av stadshuset ett förslag om att debitera turister för att komma in i Koh Larn. Denna avgift skulle INTE inkludera de nuvarande avgifterna för att ta en färja till ön, listade nedan, där endast färjeoperatörerna får del av pengarna och inga pengar går till öns infrastruktur. Denna föreslagna avgift skulle inte heller omfatta thailändska medborgare. Det är oklart om en permanent thailändsk invånare med ett icke-turistvisum också skulle betala en avgift.

Det exakta beloppet på avgiften angavs inte i nuläget utan diskuteras istället som en lösning på problemen på ön. Denna lösning kommer att fortsätta att diskuteras i stadshuset under de kommande veckorna, då den sannolikt kommer att gå till omröstning. Med detta sagt kan du betala några hundra baht för nöjet att besöka Ko Larn på din nästa resa, gott folk.

Det är viktigt att notera att just nu är detta bara ett förslag och för tillfället har ingenting förändrats.

Vi kommer att fortsätta att uppdatera dig.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/