Torsdagen den 1 mars blir en torr dag för Makha Bucha-dagen

Torsdagen den 1 mars är Makha Bucha Day en av de heligaste helgdagarna i den buddhistiska kalendern. Vad betyder detta för dig? Se nedan….

Denna heliga dag firar minnet av den mirakulösa händelsen när Buddhas 1,250 XNUMX lärjungar, Gautama Sakayamuni, reste för att träffa Buddha utan förutbestämd överenskommelse vid Weluwan Mahawiharn-templet i området Rachakhryha, Indien.

Troende buddhister förväntas dyka upp i tusental vid lokala tempel för att genomföra religiösa ceremonier. Detta brukar vara en av de mest hektiska dagarna på året för de lokala templen och är värt ett besök.

Eftersom detta är en av de stora buddhistiska högtiderna är det olagligt för företag att distribuera alkohol från midnatt onsdag 28 februari till midnatt torsdag 1 mars. Detta inkluderar barer och restauranger, stormarknader, närbutiker, varuhus och lokala butiker. . En ändring av dekretet undantar hotell från förbudet officiellt, men under de senaste åren har mycket få eller ingen varit villiga att riskera en potentiell böter eller rubba de befogenheter som finns.

Detta innebär också att alla barer, gogos, nattklubbar etc. kommer att vara stängda under denna tidsperiod från och med midnatt den 1 mars. För dem som inte kan gå en dag utan att dricka föreslår Pattaya News att fylla på innan semestern och dricka i avskildhet och komfort i ditt hem eftersom offentligt drickande kan förolämpa dem som firar den religiösa högtiden.

.De ertappade som bryter mot lagen kan riskera upp till sex månaders fängelse och böter på upp till 10,000 XNUMX baht.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/