Se säljare i slagsmål med amerikanska soldater som fångades och arresterades

Amerikanska soldater avslöjade att ha fel i incidenten genom att kasta klockor på marken, böter på 1000 baht.

En grupp klockförsäljare i semesterorten Pattaya greps på onsdagen för att ha startat en slagmatch med amerikanska soldater i staden för en gemensam militärövning.

De sex försäljarna åtalades för att sälja förfalskade varor. Två av dem anklagades för misshandel för lördagsbråket – bilder som senare dök upp på sociala medier och väckte upprördhet och bötfälldes med 5,000 XNUMX baht.

Polisen sa att huvudförsäljaren Uthit Suthok berättade för utredarna att gruppen förmedlade klockor till sex amerikaner på lördagen. Soldaterna tillbringade en tid med att undersöka klockorna innan de kastade dem till marken, sade polisen vid en presskonferens på onsdagen efter att ha granskat CCTV-filmer och talat med flera vittnen.

Ett hett argument bröt ut och försäljarna började slåss med soldaterna, sade polisen.

De amerikanska soldaterna bötfälldes också med 1,000 XNUMX baht var för att ha deltagit i striden, sade han. Befälhavare och överordnade för soldaterna skulle inte kommentera disciplinära åtgärder för den här artikeln, men det förväntas att soldaterna också kommer att bli privatdisciplinerade för att ha anstiftat incidenten genom att kasta klockorna på marken och väcka ilska hos säljarna.

Vi här på The Pattaya News föreslår att om du inte vill köpa en produkt från en leverantör, ge dem ett artigt nej tack och gå vidare.

Prenumerera
KÄLLAKhao Sod engelska
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/