Armén återlanserar genomförandet av Baht-busshållplatser

Förare som ertappades när de stannade i icke angivna områden dömdes till samhällstjänst.

Pattaya-

Major Paijit Charoenpong från National Council for Peace and Orders Banglamung-division ledde en oanmäld kontroll av pickup-bilar (även kallade Baht-bussar eller songtaews) och mättaxibilar, turnébussar och minibussar på Beach Road den 22 februari.

Avsikten var att hjälpa till att lindra trafikstockningar och låta förare av kollektivtrafiken veta att militären inte har glömt de nya reglerna och busshållplatserna som den införde förra året, även om månader har gått utan någon efterlevnad.

Baht-bussar, i synnerhet, fångades under hela dagen och stannade i förbjudna områden. Förare fick sina körkort beslagtagna och fick höra att de kunde hämta dem från militären efter att ha utfört ett ospecificerat antal timmar av samhällstjänst i det lokala Photisampan-templet. Denna samhällstjänst består av trädgårdsarbete, allmänstädning och matning av munkarna.

Armén uppgav att återfallsförbrytare kommer att få sina fordon beslagtagna i en vecka eller mer med seriebrottslingar som får sina licenser återkallade.

Dessa kontroller förväntas fortsätta under den närmaste framtiden i Pattaya-området.

Prenumerera
KÄLLASophon kabel-TV
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/