Rivalerande vattenskoteroperatörer deltar i offentliga skjutningar på den livliga stranden i Koh Samui

Båda thailändska männen dödades efter en blodig offentlig skjutning dagtid på den livliga stranden i Koh Samui.

Ko Samui-

Varning: Videon innehåller grafiskt innehåll

https://www.liveleak.com/view?i=99f_1519837350

TURISTER som slappar på en thailändsk strand i vackra Koh Samui flydde i panik efter en dödlig skjutning mellan två rivaliserande vattenskoteroperatörer.

Jetski-operatörerna hade skjutit semesterfirare ut till havet på den fullsatta ön Koh Samui när ett gräl utbröt om vem som pratade med en kund först och vilken del av stranden som tillhörde varandra.

Bråket mellan Soontree Chaipet, 45, och Tinapot Petcharat, 26, som senare dog på sjukhus, eskalerade till en blodig skottlossning.

Korniga CCTV-filmer visade ögonblicket de öppnade eld mot varandra och skickade turister till närliggande restauranger på jakt efter skydd.

Polisen anlände vid 4.30-tiden för att hitta båda männen i en blodpöl på sanden.
Den äldre mannen kördes till sjukhus medan ambulanspersonal utförde HLR på Tinapot när turister i sina badbyxor stod och tittade på i misstro. Båda männen avled.

Officerare återfann senare två vapen, en svart 9 mm handeldvapen och en mindre silverpistol samt ammunition på Chaweng Beach.

Polisgeneralmajor Apichat Boonsaree från Bophut-stationen sa att de trodde att orsaken till vapenstriden var en "affärskonflikt vid uthyrning av vattenskoter till kunder".

Han tillade: "Båda sidor var inblandade i verksamheten att hyra vattenskotrar på stranden och de tog upp en duell med varandra."

"De bar båda vapen och vi förstår att de hade många gräl med varandra tidigare."

  Polistjänstemän kommer att utreda och prata med båda parters medarbetare. Som tur var skadades inga turister under händelsen trots att över hundra turister slappade på stranden i omedelbar närhet under skjutningen. Polisen uppger att ingen av männen hade tillstånd att bära vapen.
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/