Stor tropisk storm under de närmaste dagarna i norra och östra Thailand, inklusive Pattaya

Stormen kommer från 7 mars till 9 mars

BANGKOK, 5 mars 2018 (NNT) – Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) har varnat de som bor i de övre delarna av Thailand för kraftiga regn från 7 till 9 mars på grund av ett högtryckssystem som flyttar in från Kina.

DDPM:s generaldirektör Chayapol Thitisak har instruerat sina regionala kontor att förbereda sig för nödsituationer och översvämningar dygnet runt under denna period.

Kraftigt regn och starka vindar har förutsetts i de övre delarna av Thailand i mitten av veckan då en tropisk sommarstorm anländer i nordost innan den rör sig mot norra, centrala slätterna och österut.

Invånare i dessa områden uppmanas att säkra sina hem och hålla sig inomhus under åskväder, samt att se upp för trasiga grenar och fallande skyltar. Människor har också blivit varnade för att inte bära föremål som kan leda elektricitet när de är utomhus.

Kraftiga regn och översvämningar väntas tillsammans med hårda vindar.

Följande är listan över förväntade drabbade provinser med kraftigt regn under de närmaste dagarna:

6-7 mars

Norr: Phitsanulok och Phetchabun.

Nordost: Loei, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Udon Thani, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Kalasin, Roi Et, Yasothon, Amnart Charoen, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket och Ubon Ratchathani.

Öst: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi och Trat.

Central: Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi, Uthai Thani, Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya inklusive Bangkok och dess närhet.

8-9 mars

Nordost: Loei, Nong Bua Lam Phu, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Surin, Si Sa Ket och Ubon Ratchathani.

Norr: Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Phrae, Nan, Lamphun, Lampang, Tak, Sukhothai, Uttaradit, Phitsanulok, Kamphaeng Phet, Phichit och Phetchabun.

Central: Nakhon Sawan, Lop Buri, Saraburi, Uthai Thani, Chai Nat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi inklusive Bangkok och dess närhet.

Öst: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi och Trat

Söder: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon och Surat Thani

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/