Turist instängd i hiss i flera timmar på hotell befriad av räddare (video)

Pattaya-

Personal från räddningsstiftelsen Sawang Boriboon befriade en Dubai-turist efter att han tillbringat två timmar i en hiss på The Point Residence i södra Pattaya.

Mr Ahmad, 27, besökte en vän på en nedre våning tidigt på söndagen när dörren plötsligt stängdes på fjärde våningen och hissen slutade svara. Han letade i panik efter en knapp eller telefon för nödsamtal och upptäckte att hotellets hiss inte hade någotdera.

Desperat och slut på luft eftersom ventilationssystemet inte fungerade som det skulle förblev hans rop obesvarade. Så han videoringde sin vän på sin mobiltelefon som kontaktade hotellpersonalen. Hotellet tillkallade räddningstjänst.

En video visade räddningsteamet använda en dörröppningsanordning för att befria turisten som verkade utmattad men lättad.

Hotellet ligger i Soi Yen Sabai.

Thailändska affischer på webbplatsen We Love Pattaya frågade varför hotellet inte har CCTV i hissen eller ens en knapp för nödsamtal. Dessutom frågades varför det inte finns någon nödtelefon eller ordentlig ventilation i hissen också. Hotellet har avböjt kommentarer i nuläget förutom ett kort uttalande om att hissen drevs och underhålls av entreprenörer och inte hotellets direkta ansvar.

Prenumerera
KÄLLAVi älskar Pattaya
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/