Mangosäljare utmanar stadstjänsteman med svärd, trotsar arrestering (video)

Säljaren överlämnar sig senare frivilligt till polisen.

Pattaya-

 

Mango-säljaren Thanyaban Chomchot, 43, trotsade arresteringen tisdagen den 6:e när en stadstjänsteman, herr Kwanchai Klaisombun, 37, som är en offentlig inspektör för stadshuset, kontaktade honom enligt städernas lag om allmän renlighet och för att ha sålt frukt på baksidan av hans lastbil, vilket inte är lagligt.

Mr. Chomchat fortsatte med att dra fram ett fot långt japanskt samurai-svärd och hotade Mr. Klaisombun som bestämde sig för att backa. Herr Chomchat fortsatte sedan att lämna platsen med sin fru som åkte bak i pickupen.

Händelsen spelades in av en förbipasserande och händelsen gick viralt på sociala medier när poliser arbetade för att identifiera Mr. Chomchot. Herr Klaisombun uppgav på sitt twitterkonto att han var skakad över händelsen och allmänheten förstod ofta inte hur farligt deras jobb potentiellt kan vara. Han uppgav också att han bara gjorde sitt jobb genom att försöka kvarhålla och arrestera mangoförsäljaren.

Idag, torsdagen den 8:e, överlämnade Mr. Chomchat sig frivilligt på Soi 9 till Pattaya-polisen eftersom händelsen nu har fått två miljoner visningar på Twitter och polisöverstelöjtnant Somphan Suksamran hade identifierat mannen och hade ringt honom och uppmuntrat honom att lämna in sig själv frivilligt kontra att polisen griper honom.

Herr Chomchat uppgav för polisen att (trots att videon och bilderna tydligt visar ett pris och en till salu-skylt på baksidan av pickupen) att han inte hade tänkt sälja mangon och bara hade stannat för att köpa saker till sin fru på en 7-11 på väg hem. Han sa att en person närmade sig honom och även om (hans ord) han inte ville bryta mot lagen bestämde han sig för att sälja en mango till dem. Inspektören såg detta och närmade sig honom och händelsen eskalerade från denna punkt.

Herr Chomchat uppgav att han blev arg eftersom Herr Klaisombuns partner hade tagit hans våg, som han hävdade var för personligt bruk och inte för försäljning, utan hans tillåtelse och han ansåg det som stöld. Han erkände sedan att det var då han tappade humöret och viftade med sitt svärd.

Polisen tryckte på tre punkter mot honom – att bära ett vapen på ett allmänt område, göra motstånd mot arrestering och brott mot lagen om allmän renlighet och allmän ordning angående användning av en pickup eller annat fordon.
Han är för närvarande frihetsberövad utan borgen i väntan på rättegång.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/