19 utlänningar greps för överlevnad, arbetande utan arbetstillstånd

Pattaya-

Pattaya-polisen i samarbete med immigrationspolisen spårade och arresterade 19 utlänningar från så olika länder som USA, Storbritannien, Kanada Indien och Kambodja i början av veckan.

Pattayas poliser uppgav att flera av utlänningarna även greps när de arbetade utan arbetstillstånd och arresterades därefter, men alla 19 utlänningar var antingen på översta vistelse eller hade rest in i landet mot lagen och hade inget visum.

Flera utlänningar var också hemlösa och hade bott på lokala stränder utan någon inkomstkälla och hade blivit en allmän olägenhet. Lokala invånare kommenterade i sociala medier specifikt om mannen på nedre raden, andra från vänster, som är oidentifierad. De sa att den här mannen hade vandrat på Pattaya-stranden berusad och aggressiv i flera veckor iförd bara ett par shorts och besvärat både turister och lokalbefolkningen för cigaretter och sprit.

Alla nyligen arresterade utlänningar kommer att föras till deportationscentret i Bangkok där de kommer att åtalas och utvisas på deras bekostnad. För dem som inte kan betala kommer de att hållas fängslade tills de kan samla in pengar för att återvända till sitt land.

KÄLLASophon kabel-TV
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/