Pattayas stadshus ger över 1000 lektioner för motorcykeltaxichaufförer och drogtester

Pattaya-

I ett försök att förbättra den allmänna säkerheten har Pattaya City-tjänstemän börjat testa alla licensierade motorcykelförare i Pattaya.

Pattaya City Official Teerasak Jatuporn och kommunalpolischefen Pol. Maj:t Jirawat Sukontasap ledde lektionerna och provet den 23 februari på Pattaya skola nr 8. Personal från Chonburi Land Transportation Department föreläste om trafiklagar som ofta ignoreras i Pattaya, särskilt av kollektivtrafikförare.

Diskussionsämnen inkluderade att köra rött ljus, illegala U-svängar, köra på trottoarer, köra mot trafiken och parkera på förbjudna områden.
Chaufförerna utsattes också för urintester, med de som misslyckades att hållas fängslade och deras licenser inställda medan de går på en drog - rehabiliteringskurs. Det var oanmäld hur många förare som misslyckades med det obligatoriska drogtestningen.

Teerasak sa att sessionen organiserades för att förbättra efterlevnaden av trafiklagar, minska trafikstockningar och förbättra bilden av Pattayas kollektivtrafiksektor bland turister.

Motorcykelförare uppmanades att inte överbelasta passagerare och fungera som "ögon och öron" för polisen runt om i staden.

Tjänstemän påstod att fler tester och drogtester skulle komma inom en snar framtid.

Prenumerera
KÄLLADaily Mail
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/