Thailand firar den nationella elefantdagen idag, den 13 mars 2018

PATTAYA — Elefanter festade med frukt och skapades för att återskapa historiska strider över hela landet när landet firar det nationella djuret på den thailändska elefantdagen.

Tisdagens evenemang hölls i hela landet. I Chonburi-provinsen fördes åttiosju elefanter till Nong Noochs tropiska botaniska trädgård där de "gjorde merit" för nio munkar från Wat Samakkhi Banphot.

"Varje år håller vi ett stort evenemang för att uppmuntra människor att bevara thailändska elefanter och få thailändare och utlänningar att älska och knyta an till elefanter innan de dör ut", sa Kampol Tansajja, chef för parken på tisdagen.

Pachydermerna kommer att paraderas runt i parken innan de festar sig i vad parkcheferna sa är världens största fruktbuffé för elefanter.

En kalv vid namn Pang Fa Jaem, 1, som hade skadats i en jaktfälla i Chanthaburi-provinsen och tagits in av parken togs också in för att delta.

Surin

Regeringstjänstemän, mahouter och mystiker, ledda av provinstjänstemannen Kitimet Rungthanikiat, bad till Pa Kam-helgedomen, där ett rep av buffelskinn omhuldas av lokala mahouter för sina påstådda mystiska krafter över elefanter.

Nio elefanter deltog i en ceremoni där de gjorde meriter åt 19 munkar. Med start klockan 10 startade 50 elefanter och hundratals artister en föreställning för att hedra semestern genom att återskapa historiska strider.

Hundra elefanter från en lokal rehabiliteringsanläggning skulle matas ett buffébord som sträckte sig 200 meter täckt av vattenmeloner, ananas, bananer och jicama.

Thai Elephant Day är en av staten utpekad högtid som infaller den 13 mars. Elefanter, nationaldjuret, har länge varit intimt förknippade med thailändsk kultur och historia, där kungar har förflutit i strid.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAKhao Sod engelska
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/