Songkran 2018 för Pattaya-förberedelserna är väl igång, 2 veckor kvar till vattenkrig

Pattaya-

Songkran 2018-förberedelserna i Pattaya är på god väg i Pattaya när stadens tjänstemän börjar möten och planerar för den näst mest hektiska tiden på året för staden och årets största helgdag för thailändare. Samtidigt är både utländska och thailändska turister som anländer till festivalen baserade på data från flyg- och hotellbokningar som förväntas vara på den högsta nivån någonsin för Pattaya enligt Thai Tourism Authority. Naturligtvis har många lokala expats redan tagit beslutet att fly från staden och förestående vattenkrig till vattenfria destinationer, men för resten är det kontrollerade kaoset i Songkran två veckor bort.

I år har helgdagen utökats över hela landet från den 13-15 till den 12-16, vilket ger den nationella helgdagen till totalt fem dagar. Pattaya kommer, som vanligt, att fira från den 12:e till den 19:e. Det innebär att banker, statliga kontor, immigration etc. kommer att vara stängda under denna tidsperiod. Många företag stänger under hela perioden så att deras anställda kan njuta av det thailändska nyåret med sin familj.

Stadstjänstemän, tillsammans med myndigheter från regeringen och den nationella polischefen, har beskrivit följande prioriteringar:

-Minska rattfylleri. Kontrollpunkter kommer att finnas på plats dagligen och stränga påföljder, inklusive obligatorisk fängelse och beslagtagande av fordon kommer att äga rum. Nolltolerans för rattfyllerister kommer att gälla.

-Inget famlande/obscenitet. Det har varit stort fokus på inget famlande i år och stränga varningar om höga böter och straff för de ertappade.

-Riktig klänning. Regeringen har fokuserat på att påminna både turister och thailändska medborgare om att bikinis, baddräkter etc är ogillade. Regeringen föreslår att man bär den officiella blomsterskjortan från Songkran och ett par passande shorts.

-Barer kommer att få vägbeskrivningar och brev under den kommande veckan med information om vad som ska göras och inte göras för personalen för Songkran. Förväntningen är att de ska informeras, precis som förra året, inga bikinifester eller blöta t-shirtfester etc, eftersom det inte ligger i Songkrans anda. Dessutom, i likhet med förra året, förväntas det att de kommer att bli kraftigt påminda om att avsluta vattenleken när solen går ner.

Även om det har funnits nyheter om att det inte finns något vattenspel på primära eller sekundära vägar på nationell nivå är det oklart exakt vad det betyder för Pattaya och för närvarande har myndigheterna inte officiellt gjort tillkännagivanden eller beslut eller förklarat exakt vad de anser att dessa vägar är. Det förväntas, eftersom Pattaya är en turistfeststad, att de populära vattenzonerna Soi 6, 7 och 8 kommer att fortsätta som vanligt vid denna tidpunkt.

Den största dagen i Songkran kommer att vara den 19:e, Wan Lai, som alltid och Beach Road kommer att vara helt stängd för festivalen inklusive konserter, shower och god mat. Här är en video om hur den dagen ser ut:

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/