20 migrantarbetare i Myanmar dödades i en fruktansvärd bussbrand

Tak-provinsen-

 

Tjugo migrantarbetare från Myanmar dödades när deras buss fattade eld i nordvästra Thailand i fredags, uppger polisen.

Arbetarna reste till ett fabriksdistrikt nära Bangkok när deras chartrade buss brändes i lågor runt 1.30 i Tak-provinsen, rapporterade Bangkok Post.

Dubbeldäckarbussen transporterade 47 Myanmar-arbetare, av vilka 27 lyckades fly från infernot, säger överste Krissana Pattanacharoen, en polistalesman.

Orsaken till branden är ännu inte känd, säger han. Enligt de första uppgifterna var bussens motor defekt och fattade eld som snabbt spred sig genom fordonet.

Polisen sa att branden var så intensiv att det skulle krävas experter för att identifiera de döda. En tjänsteman på platsen berättade för dagstidningen att han inte kunde skilja på manliga och kvinnliga lik.

Myndigheterna planerade att intervjua föraren, som överlevde branden.

En överlevande, Pa Pa Hlaing, beskrev olyckan per telefon till Associated Press. Hon sa att några passagerare hade luktat något som brann, men somnade om eftersom de antog att det var rök utifrån.

"När vi låg och sov började några människor bakifrån i bussen skrika och skrika "eld, eld" och när vi vaknade fyllde röken redan bussen", sa 19-åringen från Myanmar. "Vi kunde inte se någonting eller andas. Vi försökte bara ta oss ur bussen så fort som möjligt. Vi rusade bara mot bussdörren. Jag minns inte ens hur jag faktiskt kom ut ur bussen. Det var blåmärken över hela benen när jag bara sprang runt på måfå. Sedan, tre minuter direkt efter att vi kommit ut ur bussen, sväljde lågorna bara bussen.”

"Alla våra kläder var borta på bussen. Vissa människors pass var också borta, säger Pa Pa Hlaing, som var på en polisstation i Tak på fredagseftermiddagen. Hon sa att de som förlorat sina pass skulle föras tillbaka till en gränsstad i Myanmar för att få nya dokument, medan de som fortfarande hade dem skulle åka vidare till Bangkok som planerat.

Pa Pa Hlaing, som sa att passagerarna hade varit på väg till jobbet på en fabrik som ägs av Tomy (Thailand), en japansk tillverkare av plastleksaker, fick höra "att vi inte skulle behöva arbeta på ett tag och att vi kunde stanna. De kommer att betala oss för våra kläder och saker vi behöver där.”

De flesta av de överlevande hade lindriga skador men två lades in på sjukhus, säger Moe Aung Khine, som arbetar på kontoret för arbetsattachéen vid Myanmars ambassad i Bangkok. Han sa att hans kontor försökte informera offrens familjer och göra begravningsarrangemang, samt förhandla om ersättning till offren.

"Vi försöker identifiera kropparna och försöker också kontakta Myanmars konsulat för att identifiera kropparna", sa överste Krissana. "De är buddhister, så vi måste skicka tillbaka dem till deras hemstad för religiösa ceremonier där."

Arbetarna som dödades i fredags hade klarat den långa nya registreringsprocessen för att arbeta i landet och hade lagliga arbetstillstånd och tillstånd att vara i landet, sa rapporter.

Detta är den andra stora dubbeldäckarbussolyckan/problemet under den senaste veckan med flera dödsfall, både med vad som verkar vara brist på regelbundna säkerhetskontroller och underhåll av fordonet.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/