Restaurering av Pattaya Miami Beach-stil stoppades för tredje gången på tio år

Pattaya-

Återstartade tidigare denna månad efter en 15-månaders avstängning, stoppades sandpåfyllningsprojektet längst i norra änden av Pattaya Beach denna vecka när marindepartementet beslutade att sanden fördes in från Koh Rang, en liten ö söder om Koh Chang, matchar inte Pattayas strandnära tillräckligt bra.

Marinedirektör Eakaraj Kantaro sa att inget mer av sanden i Tratprovinsen kommer att föras till Pattaya och att hela projektet kommer att skickas tillbaka, återigen, till konsulter vid Chulalongkorn University som två gånger tidigare rekommenderat fel sand. Denna process för att skicka tillbaka det förväntas sätta projektet tillbaka minst ett år eller mer vid denna tidpunkt.

Den tidigare entreprenören Kijakarn Ruamka Marine Construction Co. återupptog arbetet med projektet på 483 miljoner baht – som har gått långt över den första uppskattningen på grund av de många stopp, starter och kontrakt med nya entreprenörer – i oktober 2016 efter ett 13-månaders uppehåll. Den ursprungliga planen att sanda om och städa upp stranden har nu pågått i nästan ett decennium sedan de första försöken att göra det 2011.

 

Pattaya planerade ursprungligen att föra sand från en Rayong-mynning till en offshore-pråm i Pattaya, sedan använda mindre utrustning för att föra sanden till stranden och fylla på stranden och installera stödramar och vågbrytare med början från Dusit-kurvan söderut.

Invändningar från Rayong-provinsens tjänstemän ledde till att Pattaya inte kunde få tillräckligt med sand från den källan, så det valde en del utanför Koh Khram som en ny källa. Men den sanden visade sig inte matcha Pattayas egen sand tillräckligt bra och en ny källa behövdes.

Den kungliga thailändska marinen har också motsatt sig att ta bort sand från ön den kontrollerar, regionens främsta grogrund för utrotningshotade grönsköldpaddor och havssköldpaddor.

Planerna på att återuppbygga Pattaya Beach började 2011 när forskare från Chulalongkorn varnade för att stranden skulle försvinna inom fem år om inget gjordes för att motverka erosion. Trots de brådskande varningarna försenades finansieringen av projektet upprepade gånger.
Pattaya har sporadiskt genomfört stop-gap refill-projekt som bara förlängt strandens förväntade livslängd några år.

2014 sa den ledande konsulten vid Chulalongkorns geologiska avdelning att Pattaya Beach 1952 täckte 96,128 35.6 kvadratmeter och var i genomsnitt 2011 meter bred. År 3.5 hade stranden krympt till så lite som XNUMX meter. Idag är den som mest fem meter bred.
Men även för sju år sedan varnade forskare för att ett massivt strandpåfyllningsprojekt inte permanent skulle lösa problemet. Erosion har fört bort cirka 10,000 XNUMX cu. meter sand om året. Om det fortsätter kommer mer att läggas till under det kommande decenniet, sa han.

Vi här på Pattaya News kommer att ge uppdateringar, men eftersom myndigheterna fortsätter att bråka om projektet fortsätter stranden att erodera mer och mer.

Prenumerera
KÄLLAPattaya Mail
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/