Thailand gör 22.50 MILJONER dollar Crystal Meth/Ice byst, en av de största i historien.

Bysten på 700 miljoner baht är en av de största i thailändsk historia

Thailand har gjort en av sina största kristallbyster av metamfetamin och beslagtagit drogen till ett värde av 700 miljoner baht (22.42 miljoner USD), sade polisen på tisdagen, när FN varnade för att Sydostasien översvämmas av illegala droger från regionen "Gyllene triangeln".

 Polisen sa att 700 kilo (1,543 28 lbs) av drogen, känd som is, beslagtogs den XNUMX mars i södra Chumpon-provinsen och var avsedd för Malaysia.

 Narkotikan tillverkades i regionen Gyllene triangeln, där gränserna mellan Thailand, Myanmar och Laos möts. Två thailändare och två malaysier greps i samband med bysten.

Metamfetaminmarknaden har expanderat i en alarmerande takt i östra och sydöstra Asien. Under 2015 rapporterade experter i flera länder i subregionen en ökning av användningen av både kristallint metamfetamin och metamfetamintabletter.

Bland amfetaminer representerar metamfetamin det största globala hälsohotet, enligt en rapport från FN:s kontor för droger och brott (UNODC) från 2017.

"Dessa stora beslag tyder på att det finns ett obevekligt utbud som pumpar ut från den gyllene triangeln och norra Shan för att översvämma marknaderna i Sydostasien och även transportera Sydostasien till högvärdiga marknader som Australien, Nya Zeeland och potentiellt längre," Jeremy Douglas, UNODC:s chef i Sydostasien, berättade för Reuters.

Polisen visade draget på tisdagen vid en regeringsanläggning norr om Bangkok. Andra droger som visades inkluderade olagliga droger till ett värde av 890 miljoner baht (28.51 miljoner USD), inklusive kokain, cannabis och ecstasy, som beslagtogs i olika byster mellan 25 mars och 1 april.

Merparten av drogerna tillverkades utanför Thailand och förslogs genom landet på väg till Australien, Nordamerika och Europa.

"Priserna vi tillkännagav är värdena i Thailand", sa polisens generallöjtnant Sommai Kongvisaisuk, befälhavare för Narcotics Suppression Bureau, till reportrar.

"När läkemedlen passerar Thailand kommer priserna att öka," sa Sommai och tillade att störningar i leveranskedjorna inte har gjort mycket för att stoppa produktionen.

"Vi har snappat upp en hel del droger under det senaste året ... men produktionskapaciteten förblir orörd."

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAUSNews
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/