Top of the Gulf Regatta Event för att öka tillgängligheten för segling i Pattaya

Hålls 27 april till 1 maj på Ocean Marina Yacht Club. Mer än 25 länder representerade inklusive det thailändska landslaget. Ny båt för personer med funktionsnedsättning som ska provköras vid regattan.

Pattaya-

Arrangörer av Top of the Gulf Regatta Presenterad av Ocean Marina har främjat segling i Thailandbukten i 13 år och när den prisbelönta regattan går in i sin 14:e upplaga, som hålls 27 april till 1 maj på Ocean Marina Yacht Club, är arrangörerna vill göra sporten mer tillgänglig med en demonstration av den helt nya S\V14 – en båt designad speciellt för personer med funktionshinder och byggd i Thailand.

"Top of the Gulf Regatta har alltid sett segling som en sport för alla och sedan år ett har vi stöttat ungdomssegling med Optimist- och jolleklasser i regattan. Vi kommer återigen att vara värd för Thailand Optimist National Championships som är höjdpunkten av tävlingssegling för ungdomar i landet, och kommer i år att ha en demonstration av S\V14, en båt byggd i Thailand och designad speciellt för att seglas av personer med funktionshinder. Tillsammans med Ocean Marina Yacht Club stödjer vi detta initiativ av Disabled Sailing Thailand och hoppas kunna ge personer med funktionsnedsättning möjligheten att segla och kanske i framtiden chansen att tävla i Paralympics. Vi tror att göra sporten mer tillgänglig är nyckeln till att växa segling i landet”, kommenterade William Gasson, medordförande i toppen av Gulf Regatta Organisation Committee.

Regattas medgrundare och värd, Ocean Marina Yacht Club är regattans permanenta hem och som Sydostasiens största marinaanläggning ger den en bekväm och säker bas för att organisera en regatta av denna storlek och mångfald. Upp till 12 klasser av båtar förväntas i år, inklusive kölbåtar och flerskrov, Platus i en design som tävlar om Platu Coronation Cup, en serie jolleklasser, Optimister som tävlar i Thailands Optimist National Championships och för andra året i rad IOM Class of radiostyrda båtar.

Konkurrenter kommer från så långt håll som Australien, Japan och Storbritannien, för att bara nämna några av de mer än 25 länder som kommer att delta i år. Många länder, som äger rum före de asiatiska spelen i Jakarta i augusti, skickar sina landslag och olympiska seglare att tävla, inklusive Thailand som kommer att ha sin fulla nationella seglingstrupp som förberedelse för de regionala mästerskapen.

"Vi ser fram emot en stark line-up av internationella och thailändska seglare, och förväntar oss mer än 200 båtar och över 600 seglare totalt i år. Platu-klassen med en design har en mycket hög nivå av seglingstalanger, liksom kölbåts- och flerskrovsklasserna med många seglare från Singapore, Hongkong och vidare som kommer för att tävla i regattan,” tillade Mr. Gasson.

För mer information om 2018 års Top of the Gulf Regatta presenterad av Ocean Marina:
Webb: www.topofthegulfregatta.com.
Facebook: www.facebook.com/toppenofthegulfregatta
Twitter: www.twitter.com/togregatta
YouTube: www.youtube.com/TOGRegatta

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/