Pattaya Child Care Centre stängt av polis efter viral video av barnflicka som slår ett 10 månader gammalt barn

Pattaya-

 

En dagis i Pattaya har beordrats stängd tills vidare efter att ett klipp på Facebook visade ett tio månader gammalt barn bli slagen av en barnskötare.

Chefen för Bang Lamung-distriktet, Naris Niramaiwong, var tillsammans med polisen och andra barnskyddsmyndigheter på torsdagen på Ban Un Lak plantskola i Soi Chaiyaporn Withee i Bang Lamung.

Etablissemanget visade sig inte lämpa sig för att ta hand om barn, smutsigt och i oordning och har inte ens tillstånd att bedriva verksamhet som plantskola.

Ägaren Rosarin Rihat, 38, riskerar en månad i fängelse och eller 10,000 XNUMX baht i böter.

Barnskötaren har gripits och åtal kommer att följa för övergrepp mot barn baserat på skadorna på barnet som heter Nong Poom.

Rosarin bad om ursäkt för det som har hänt och sa att de trettio föräldrarna till barn på dagis skulle informeras när de öppnar igen. Hon har tagit personligt ansvar för att säkerställa att incidenten inte händer igen om hon får öppna igen.

Pooms mormor, Supita Makenphong, 51, sa till thailändsk press att hon vill att platsen ska stängas för gott.

Hennes och pojkens mamma, Phatritha Makenphong, 25, vill inte ha ekonomisk ersättning för vad som hände med Poom. De vill se ett åtal mot barnskötaren och andra berörda i driften av barnkammaren, samt en permanent stängning av barnkammaren.

Ovanligt för sådana fall namngavs barnkammaren. En skylt på förskolan säger att den vänder sig till barn i åldrarna 8 månader till 4 år och kan ta hand om barn före och efter skolan också.

I går besökte medlemmar av det lokala Röda Korset med Supinya Niramaiwong för att besöka Poom på Bang Lamungs sjukhus och gav 3,000 XNUMX baht och förnödenheter till sin mamma för att visa stöd.

Pojken är nu vid medvetande men läkarna säger att hans syn är suddig och kan vara permanent skadad. En hjärnröntgen indikerar ingen allvarlig skada även om han hålls under observation för säkerhets skull. Läkarna sa att han är på bättringsvägen.

Thailändska nyheter rapporterade att grannar nära plantskolan sa att platsen var märklig. De påstod att ägaren regelbundet delade ut misshandel framför barnkammaren och svor åt barnen och skapade en dålig känsla mot barnkammaren i det lilla samhället.

De sa att den hade flyttat dit från någon annanstans för två år sedan och att de skulle bli glada att se baksidan av den.

 

Prenumerera
KÄLLAThai visum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/