Thailändare och turister bad om att bära traditionella thailändska dräkter under Songkran

Polisen ska bära traditionella thailändska dräkter varje tisdag

Thailand-

Thailand åker på den häpnadsväckande populariteten hos en nyligen genomförd historisk tv-serie för att främja thailändsk kultur och turism i den kommande vattenstänkfestivalen.

Landets turism- och kulturorgan har bett turister och thailändare att bära traditionell thailändsk kostym för att njuta av vattenstänkfestivalen, känd som Songkran som är den thailändska nyårsfestivalen från 13 april till 15 april. Dessutom har regeringen tillkännagett all polis kl. polisstationerna i hela landet, inklusive Pattaya, kommer att bära traditionell thailändsk klänning varje tisdag under åtminstone resten av året. Detta kan utvidgas till att även omfatta andra statliga kontor.

"Tv-serien Bupphaesannivas (Love Destiny) popularitet har lett till att thailändare från alla samhällsskikt har tagit på sig traditionella dräkter vid allt fler tillfällen över hela landet. Regeringen kommer vidare att hålla kulturella funktioner över hela landet under Songkran-festivalen för att främja patriotism och thailändsk kultur”, sa Veera Rojpojchanarat, kulturminister på tisdagen vid den gemensamma presskonferensen med sport- och turismministeriet som informerade om förberedelserna av festivalen.

Weerasak Kowsurat, sport- och turismministern bjöd in utländska turister att klä ut sig i traditionell thailändsk dräkt och ta resor till historiska platser och njuta av de speciellt skräddarsydda "love destiny tour-paketen" som thailändska traditionella bröllopsrutter, uråldriga tempelresor och thailändska matresor.

Historiska turistmål som användes för att filma den romantiska komediserien "Love Destiny" har sett en nästan trefaldig ökning av thailändska turister, enligt lokala turisttjänstemän.

Turister och thailändare har blivit ombedda att INTE klä sig sexigt eller gå bar överkropp för Songkran och att fokusera mindre på vattenkrigen, dansa och dricka och mer på de traditionella aspekterna av Songkran som respekt för äldste, behandla buddhistiska reliker med respekt, besöka den lokala tempel och städa huset. Med detta sagt, vi här på The Pattaya News förväntar oss inte mycket av en förändring i Pattaya, men vi får se.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/