Den populära webbplatsen backpage.com greps av FBI och stängdes ner

Världs nyheter-

Backpage.com, webbplatsen känd för sina sex- och prostitutionsrelaterade hemligstämplade annonser, stängdes ner och beslagtogs av FBI i fredags, enligt rapporter och ett stort meddelande som visas på webbplatsens hemsida.

"Backpage.com och anslutna webbplatser har beslagtagits som en del av en verkställighetsåtgärd av Federal Bureau of Investigation, US Postal Inspection Service och Internal Revenue Service Criminal Investigation Division," stod det i meddelandet på webbplatsen.

Hemmet för webbplatsens grundare, Michael Lacey, blev också en razzia på fredagen och Mr. Lacey arresterades.

Carl Ferrer, VD för Backpage.com, hade tidigare arresterats 2016 och anklagats för flera fall, inklusive hallick till minderåriga. Ferrer och andra Backpage-chefer har dock inte dömts för brott.

Webbplatsen – som redan är i fokus för flera brottsutredningar – har fått lagstiftare att ompröva lagstiftning som begränsar webbplatsernas immunitet för de åtgärder som deras användare vidtar.

Kongressmedlemmar har också undersökt sajten för dess påstådda roll i sexhandel.

"Detta är fantastiska nyheter för överlevande, förespråkare och brottsbekämpande myndigheter," sa senator Claire McCaskill, D-Mo., som har undersökt platsen tillsammans med Ohio senator Rob Portman, till Associated Press.

Cindy McCain, fru till senator John McCain från Arizona, och en aktivist mot människohandel, berättade för Associated Press att hon hörde att förutom att ha gjort en razzia mot Laceys hem, så gjordes en razzia på varje kontor på webbplatsen runt om i världen.

"De har konfiskerat allt och stängt ner webbplatsen", sa McCain och tillade att fredagen var en "bra dag".

Backpage.com låter användare skapa inlägg för att sälja föremål, söka en rumskamrat, delta i forum, lista kommande evenemang eller lägga upp lediga jobb. Men sajten har också listor för vuxna eskorter och andra sexuella tjänster, och myndigheter säger att reklam relaterade till dessa tjänster har varit extremt lukrativ.

Enligt meddelandet på sajten kommer myndigheterna att lämna ut ytterligare information om beslaget senare fredag ​​kväll.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/