Den malaysiska tullen fångar 3.85 miljoner dollar av Meth vid Thailands gräns mot Malaysia

Generaltulldirektör Datuk Seri Subromaniam Tholasy sa att den misstänkte, en malaysisk man i 47-årsåldern, greps när han körde från Thailand vid gränssäkerhetsposten vid 9.30-tiden.

"Tulltjänstemän misstänkte att något var fel och bad föraren att öppna bagageluckan.

"Tjänstemän genomförde en grundlig inspektion och hittade ett hemligt fack där," berättade han vid en presskonferens på Immigration, Customs and Quarantine (ICQS) komplexet här på onsdagen (11 april).

Inne i kupén hittade polisen 70 paket med droger som vägde totalt 70 kg.

"Vi tror att drogerna är metamfetamin och att de tillverkades i Thailand för den malaysiska marknaden.

"Den misstänkte har häktats i 14 dagar i avvaktan på utredning enligt Section 39B av Dangerous Drugs Act, som ger dödsstraff vid fällande dom", sa Subromaniam.

Han tillade att detta var den största drogbyten för tullen i Kedah i år.

Subromaniam sa att tullen skulle samarbeta med polisen i fallet och att den misstänkte också kommer att åtalas enligt tulllagen och id som behövs, lagen om bekämpning av penningtvätt, finansiering av antiterrorism och intäkter från olagliga aktiviteter.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/