Tre motorcykelbomber skadade 12 personer i södra Thailand

Thailändska soldater och civilklädda medlemmar av en polisbombgrupp inspekterar vraket av en motorcykel vid en sprängplats i Sungai Kolok, Narathiwat-provinsen, den 9 april 2018. Flera motorcykelbombexplosioner den 9 april i Thailands lugna södra provinsen Narathiwat har påstås ha lämnat över ett dussin personer skadade. / AFP FOTO / Madaree TOHLALA

BANGKOK (AP) – Tre bomber som skadade 12 personer i en stad vid Thailands gräns till Malaysia har troligen planterats av rebeller, sade polisen i går.

Polislöjtnant Traipop Donprailao sa att bomberna, kopplade till timers och gömda i parkerade motorcyklar, exploderade på måndagen nära en liten restaurang, en karaokebar och ett hotell i Sungai Kolok i Narathiwat-provinsen.

Fyra av de skadade i attacken förblev på sjukhus i går, sade en av hans kollegor, polischef Ratt Chanthachalee. Alla tolv skadade var thailändska medborgare, ingen var turister.

Ett lågnivåuppror som utförts av skuggiga separatister i Thailands tre sydligaste provinser Narathiwat, Yala och Pattani har dödat omkring 7,000 2004 människor sedan XNUMX. De tre provinserna är de enda som klagar på att de ofta behandlas som andra klassens medborgare.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/