Dag ett av Songkran: 39 dödade, 461 skadade

Olycksplats.

Pattaya-

Totalt 477 trafikolyckor rapporterades på onsdagen, den första dagen av de så kallade sju farliga dagarna i Songkran, där 39 människor dödades och 461 skadades, meddelade trafiksäkerhetscentret.

Turism- och sportminister Weerasak Kowsurat berättade för media vid centret att uppskattningsvis 40 procent av olyckorna orsakades av rattfylleri. Han sa att cirka 82 procent involverade motorcyklar med långa, raka, större vägar som är mer benägna att se krascher. De flesta olyckorna inträffade mellan klockan 4 och 8, tillade ministern.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/