Vem är den franske "polisens agent" som utpressar Pattaya-personligheten Danny Mac?

Pattaya-

Nyligen i nyheterna i Thailand var den populära Youtube-, Facebook- och Pattaya-tv-personligheten Danny Mac som uttryckte en negativ åsikt om en taxiresa till sin lägenhet där han kände att han var överbelastad (Och där allmänheten och polisen stod på honom, vilket resulterade i en 1000 baht avgift för taxichauffören). Detta är dock inte historien vi tar upp idag.

Danny Mac, fullständigt namn på Daniel Lee Mckee som talar flytande thailändska och är en långvarig bosatt i Pattaya med ett lagligt arbetstillstånd och som har över 80,000 XNUMX följare på Facebook, en välkänd Youtube-kanal för att lära ut engelska till thailändska och är värd på Pattayas tv skickades ett hotfullt e-postmeddelande från en Thierry Peronon, fransk medborgare, som påstår sig vara en medlem av den thailändska polisens specialutredningar.

E-posten finns nedan.

Avsändaren, som heter Mr. Pernon, säger sig vara en vän till taxichauffören, Thong, och säger att han har lidit till följd av videon. Det fortsätter med att hävda att avsändaren var medverkande i arresteringen av Anastasia Vasukevich i det ökända "sexinstruktörens" fall i Pattaya och sa att hon riskerar 10 års fängelse. (Mr. Pernon, på bilden ovan, sågs verkligen i bakgrunden av gripandet av Ms Vasukevich såväl som den senaste räden på Tulip Hotel.)

Avsändaren säger sig ha ett riktigt märke och DSI- och CSD-anslutningar. Båda är särskilda undersökande polisavdelningar.

I mars sa Department of Special Investigation baserad i Bangkok att de undersökte Perenon med DSI-chefen Korrawat Panprapakorn som sa att fransmannen hade missuppfattat sig själv och var felaktig när han påstås ha hotat redaktören för Khaosod English News magazine angående en artikel om Sex Instructors-fallet som rapporterades också till media i stort.

Enligt chefen var Perenon inte en edsvuren officer. Han ingick i en volontärgrupp som skickar in tips om utländska gängs verksamhet och var inte märkesinnehavare och hade ingen auktoritet.

På den tiden innehöll Perenons Facebook-sida en bild på honom tydligen i uniformen av en thailändsk polis.

Hans Facebook-sida är nu berövad på detaljer även om den fortfarande innehåller bilder på hans vänner – den stora majoriteten av dem verkar vara poliser eller kvinnor.

Ovanligt för en utlänning finns det praktiskt taget inga icke-thailändare på hans Facebook-sida. Försök att skicka privata meddelanden till honom och nå ut till honom för en intervju på både hans Facebook- och Gmail-konto har misslyckats för närvarande.

Han anges ha bott i Marseille och Pattaya och sägs nu arbeta för RTP och DSI News och bo i Pattaya.

I mejlet hävdas att McKee bryter mot thailändsk lag och inte har arbetstillstånd. (Vilket som nämnts ovan inte är sant och Mr. Mckee har tillhandahållit sin juridiska status och arbetstillstånd för granskning.) och kräver 200,000 XNUMX baht i ersättning.

Sedan kommer det som kan tolkas som ett ytterligare hot: "När någon tar en video med en telefon ser du vad som händer med dem."

Tre alternativ ges för betalning av de 200,000 XNUMX med namnet "Jirawan Bootjan" baserat i Bangkok som nämns i bankuppgifterna. Sökningar efter Herr Bootjan på sociala medier har hittills visat sig vara osäkra.

Mr McKee sa i en video att han kände sig obekväm över allt detta och han kände att han var i fara och det var därför han gick till polisen och väckte ett ärende om brevet och bad lokala medier, som oss, täcka situationen.

Förra veckan greps taxichauffören Thongkham Sakaew, 50, och dök upp i thailändska medier i tårar och sa att han alltid hade varit en bra chaufför.

Han visades på videon där han kallade sin passagerare elak. Det sades att han till en början vägrade slå på mätaren och sedan var ovillig att lämna tillbaka 75 baht i växel efter resan eftersom han ville ha dricks.

YouTubern förklarade på flytande thailändska vad som hade hänt ur hans synvinkel.

Pattayas polisavdelning sa att de kommer att ta anklagelserna på allvar och Mr. Mckee har bjudit in Mr. Perenon att prata med honom personligen om situationen.

Vi kommer att tillhandahålla ytterligare uppdateringar när vi får dem.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/