Fransman mördad i Bangkok av thailändsk medborgare efter att ha försökt bryta ett slagsmål

Bangkok-

Herr Leo Alexandre Achille Le Gratiet, 24, från Frankrike avled tidigt på torsdagsmorgonen efter att ha försökt ingripa och stoppa ett slagsmål på pensionatet Flapping Duck i Bangkok mellan en thailändsk medborgare och en annan turist.

Herr Pae, 35, även känd som Seree Rodkiang, från Thailand, drack med vänner på pensionatet när han bestämde sig för att kissa ner i en kanal på baksidan av pensionatet. Vittnen uppger att en annan turist högt sa till Pae att han skulle använda toaletten och inte kissa i kanalen. Herr Pae tog illa upp av detta och började högljutt argumentera med den andra turisten och blev hotfull. Den andra turisten vägrade att backa och fortsatte att försöka föreläsa och skrika på Mr. Pae för att han kissade i kanalen.

Vid det här laget sprang herr Le Gratiet, som läste ensam framför pensionatet, fram för att försöka skilja de två männen åt och lugna ner situationen. Flera vittnen och CCTV bekräftar vid det här laget att Pae tog fram en kniv och högg Mr. Gratiet i bröstet. Vittnen uppger också att både Pae och den onamngivna turisten som bråkade med honom var mycket berusade. Herr Le Gratiet, enligt vittnen, var inte berusad och försökte bara hjälpa till att lugna ner situationen.

Herr Le Gratiet dog nästan omedelbart av sitt bröstsår och Herr Pae flydde från platsen omedelbart. Pensionatets ägare och andra kunder ringde polisen där de senare arresterade Mr. Pae några gator bort. Polisen uppger att de kommer att åtala Mr. Pae i den största utsträckningen av lagen. Den franska ambassaden har underrättats om deras utländska medborgares död.

Våra tankar här på The Pattaya News går till Mr. Le Gratiets familj och vänner, som bara försökte lugna ner saker och göra en situation.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/