Pattaya Garbage Issue blir större och budgeten går sönder, entreprenören vägrar uppgraderingar.

PATTAYA:–Pattayas nuvarande sophämtare kommer inte att investera i fler lastbilar eller personal, dess soptippar har nått sin kapacitet och budgeten är redan sprängd. Stadens sopkris blir värre och stadshuset verkar hjälplöst att lösa den.

Kommunfullmäktiges ordförande Anan Ankanawisan träffade Pattayas borgmästare, hans högsta ställföreträdare, lokala miljöbyråer och andra stadsavdelningschefer den 27 april för att bolla idéer om vad man kan göra med flodvågen av avfall som Pattaya drunknar i.

Miljöarbetare sa att den ursprungliga uppskattningen att Pattaya genererar 450 ton sopor är fel med så mycket som 30 procent nu. Khao Maikaew soptippen är nästan full och Sukhumvit Soi 3 transferstation kan inte ta emot mer sopor.

Samtidigt svämmar soptunnor runt om i staden och lämnas ouppsamlade i flera dagar eftersom den nuvarande sopsamlaren har visat sig oförmögen att hänga med. Men samtidigt vägrar entreprenören att spendera mer på lastbilar eller personal och uppger att de inte får tillräckligt med pengar av staden för att korrekt hantera avfallssituationen.

Vi kommer att fortsätta uppdatera detta allt eftersom vi får fler nyheter. I Thailand hanteras avfallsinsamlingen inte av regeringen som många västländer eller staden utan snarare outsourcas till privata oberoende entreprenörer som lägger bud (normalt till lägsta pris) för att arbeta för staden som sedan betalar dem. Det här problemet kan vara pågående ett tag.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/