Amerikansk åtalad för sexhandel för webbplatsen om sexresor på gränsen till Burma och Thailand

Kenneth Viggo Albertsen från USA greps för att ha drivit Facebook-sidan och webbsidan Burmese Border Chicks For Hire

Thailand-

En amerikansk man har gripits i en stingoperation för att ha drivit en onlinebordelltjänst som matchar män i norra Thailand med sexarbetare från Myanmar över gränsen, uppgav polisen på tisdagen.

Polisen sa att Kenneth Viggo Albertsen, en 66-åring som bor i Chiang Rai-provinsen med ett pensionsvisum, ligger bakom en webbplats och Facebook-sida som heter "Burmese Border Chicks for Hire" som sålde sex med kvinnor i Myanmar för 6,500 200 baht (XNUMX USD) .

Verksamheten förde kvinnor att träffa kunder på den thailändska sidan av gränsen i Mae Sai, och erbjöd sig också att "leda" män till Myanmar för sextjänster, sa polisen.

"Han har varit verksam i minst 10 år", sade överste Jirabhob Bhuridej, biträdande befälhavare för Thailands brottsförtryckspolis.

Polisen sa att Albertsen greps efter att ha ordnat så att två kvinnor i Myanmar, 25 och 18 år, åkte in i Thailand och träffade undercover-officerare som utgav sig för att vara kunder på ett hotell i Mae Sai.

Han och de två sexarbetarna, plus ytterligare en kvinna i Myanmar som påstås ha hjälpt till att arrangera mötet, har åtalats för att ha anskaffat prostitution, vilket ger upp till 10 års fängelse. Amerikanska myndigheter är dessutom intresserade av honom och står inför potentiella anklagelser om sexhandel.

Kvinnor från Myanmar har länge varit offer för sexhandel i Thailand, medan rättighetsgrupper har uttryckt rädsla för att det fattiga landet kan bli nästa stopp för sexturister när det öppnar upp efter år av isolering.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/