Pattaya-polisen slår till mot utländska förare utan körkort, konfiskerar fordon

Pattaya-

Pattayas polis är trött på turister och expats som inte har giltiga körkort och vidtar avgörande nya åtgärder för att förbättra situationen.

Med omedelbar verkan enligt polismajor Arut Saphanon kommer alla utlänningar som fångas utan giltig licens (se nedan) att få böter på 1000 baht. Dessutom, och viktigare, kommer motorcykeln att konfiskeras. Om det är ett uthyrningsföretags egendom får endast uthyrningsföretaget hämta cykeln mot en extra avgift på 2000 baht. Om det är den utländska förarens egendom måste de visa bevis på att de har en laglig licens innan de kan få fordonet ur beslag. Om de inte kan ge en laglig licens kommer motorcykeln sannolikt att säljas på auktion.

Polistjänstemän uppger att denna restriktiva nya åtgärd beror på att utlänningar utan licenser är ansvariga för många olyckor i Pattaya-området och inte är medvetna om vägreglerna i Thailand. Dessutom pekar de på flera högprofilerade fall nyligen där utlänningar begår brott (som ryssen som nyligen rånade en valutaväxling i Jomtien) som använder hyrda motorcyklar utan tillstånd för att fly från platsen.

Vad utgör en LAGLIG licens? För en turist kräver det en internationell licens SPECIFIKT FÖR MOTORCYKLAR I DEN STORLEK DU KÖR, ett körkort från ditt hemland som är giltigt OCH LAGLIGT FÖR ANVÄNDNING AV MOTORCYKEL och ett giltigt pass.

För en Expat kan det vara ovanstående eller ett giltigt thailändskt körkort.

 

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/